Mechanisatie

Nieuws 706 x bekeken

Nieuwe Vredo-doorzaaimachine

Vredo presenteert op de Agritechnica een nieuwe DZ Agri Twin doorzaaimachine. De opklapbare loonwerkersmachine is krap 6 meter breed.

Doorzaaien is volgens Vredo alleen zinvol als het graszaad in de grond wordt opgesloten. Daarom bouwt het bedrijf al sinds jaar en dag doorzaaimachines met een systeem van dubbele schijven. Ook deze breedste machine uit de Agri-serie is hiermee uitgevoerd.

5,8 meter

De schijven zijn op een rijafstand van 7,5 cm gemonteerd, wat zorgt voor een geheel gesloten en gezonde grasmat.
De DZ Agri Twin heeft twee pendelende secties van elk 2,9 meter werkbreedte, samen goed voor een werkbreedte van 5,8 meter. Deze secties klappen hydraulisch op en worden automatisch vergrendeld. In transportstand is de machine 3,0 meter breed.
Via een bordes is de zaadbak met een inhoud van 220 liter gemakkelijk te vullen. De pneumatische/mechanische zaaddosering is traploos instelbaar van 3 tot 210 kilo per hectare. De werksnelheid ligt rond de 13 kilometer per uur. Compleet met rol weegt de machine 4.285 kilo.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.