Mechanisatie

Nieuws 409 x bekeken

Fortschritt opnieuw tot leven gewekt

Een Duitse landbouwmachinehandelaar heeft de distributierechten van het legendarische Duitse merk Fortschritt verworven.

Mechanisatiebedrijf Arneuba in Schlettau (D.) blaast het merk Fortschritt nieuw leven in. Begin jaren '90 verdween het merk zo goed als volledig van het toneel. Toch is het een wereldwijd bekend merk. De merkrechten lagen ergens te verstoffen, totdat een oplettende ondernemer deze claimde.

Geen elektronica

Arneuba brengt nu een hogedrukpers onder het Fortschritt-merk op de markt. Op de bredere (2,35 meter) pickup na is de techniek en het ontwerp identiek aan dat van 30 jaar geleden. Ook cultivatoren van het merk Kerner worden in eenvoudige uitvoering als blauwe Fortschritt-variant op de markt gebracht. Arneuba wil alle machines in Duitsland blijven produceren. Streven is om geen elektronica te gebruiken.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.