Mechanisatie

Nieuws 1041 x bekeken 3 reacties

Valtra komt met sterkste viercilinder ooit

Valtra introduceert een nieuwe N-serie met als verrassing een nieuw topmodel. De vernieuwde N-serie is herkenbaar aan de nieuwe, iets schuinere neus met voorin nieuwe lampen.

De serie heeft SCR-techniek aan boord om aan de strengere Stage IIIb emissie-eisen te voldoen. Deze SCR-techniek is van de zogenoemde generatie II waar veel kinderziekten al uit zijn en is een gezamenlijke ontwikkeling binnen Agco (Fendt-MF-Valtra).

N163

Een verrassing is het nieuwe topmodel: de N163. Deze Sisu-viercilinder haalt nominaal 163 pk uit de motor. Met boost ligt het vermogen op 171 pk. Volgens Valtra is dit momenteel de sterkste viercilinder trekker in de huidige trekkermarkt.

Het laatste cijfer in de typebenaming krijgt nu het cijfer ’3’ mee, wat staat voor de derde generatie N-trekkers. Het aantal SCR-N-typen komt uit op vier, van de N113 tot de N163, verkrijgbaar in een Direct cvt of een Versu vijftraps powershift. De soberste versie is de HiTech uitvoering. Een en ander valt te lezen op de website van het Roemeense blad Profitul Agricol.

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Valtra directeur

  Embargo tot 14 november. Netjes gedaan jongens !!!!

 • no-profile-image

  ds

  Nieuws is nieuws toch? Een beetje internetter had t al gelezen.

 • no-profile-image

  ds

  Knap stukje 'downsizing' van Valtra trouwens.

Of registreer je om te kunnen reageren.