Mechanisatie

Nieuws 823 x bekeken

Eenvoudige Trimble-stuurautomaat

Het Amerikaanse Trimble komt met een nieuwe eenvoudige, maar toch nauwkeurige stuurautomaat; de EZ-Pilot.

EZ-Pilot is een modernere variant op het EZ-steer-stuursysteem. Dat systeem werkt met een los motortje dat tegen het stuur van de trekker geklapt wordt. Op deze manier kan zonder ingrijpen op het hydraulisch stuurcircuit toch automatisch recht gereden worden. Het nieuwe EZ-Pilot werkt ook volgens dit systeem, maar heeft een in het stuur geïntegreerde motor. Via een kabel is het systeem te verbinden met een CFX-750-computer of het FmX-scherm dat de EZ-pilot aanstuurt. Volgens importeur Agrometius heeft het systeem een hoge nauwkeurigheid, welke in de buurt komt van het hydraulisch geïntegreerde, dus duurdere, Trimble Autopilot stuursysteem.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.