Mechanisatie

Nieuws 1648 x bekeken

Miedema introduceert nieuwe kippers

Miedema introduceert twee nieuwe kippers, van 24 en 31 m3. De Miedema Stronga BL 700 en de Miedema Stronga BL 850 zijn de eerste producten van een samenwerking tussen het Friese Miedema en het Litouwse Stronga.

De kippers worden volgens westerse maatstaven in Litouwen geproduceerd. Dit maakt het mogelijk dat de prijs laag blijft, terwijl er wel hoogwaardige componenten worden gebruikt. De 24 m3 wagen kost bijvoorbeeld € 30.300. Deze wagen is compleet uitgevoerd en voorzien van Hardox bodem, ADR assen en Michelin banden, werklampen en spatborden.

De nieuwe kippers zijn vooral een aanvulling op de Miedema lijn. Zo kan bijvoorbeeld de 3-asser worden uitgerust met 30,5 banden, iets wat bij Miedema voorheen niet mogelijk was. Miedema dealer Greve in Flevoland was importeur van de eerste serie Stronga wagens en bracht deze onder de naam Farmer op de markt.
Met de samenwerking tussen Miedema en Stronga stopt Greve met de import.

Foto

Arend-Jan Blomsma

Of registreer je om te kunnen reageren.