Mechanisatie

Nieuws 2644 x bekeken

Boerderij test 6 tons shovels

Zes shovels uit de 6 tonsklasse zijn vergeleken op prestaties, comfort, brandstofverbruik en snelheid.

Op boerenbedrijven zijn 6 tons shovels in te zetten voor allerlei klussen. Met hun laadhoogte van ongeveer 3,5 meter en hefvermogen van ruim 3 ton kunnen zij een voorlader vervangen en zijn ze ideaal om een voermengwagen te laden. Boerderij testte samen met het Duitse vakblad Top Agrar zes van deze shovels. Behalve beoordelingen over comfort, ergonomie en afwerking zijn de shovels ook nauwkeurig doorgemeten op onder meer de afwijking in de parallelgeleiding, - uitbreek- en duwkracht en dieselverbruik. In de testgroep zaten de Caterpillar 907 H, JCB 409 Agri, Liebherr 509 Stereo, Schäffer 9300 Z, Weidemann 4070 CX 100 en de Terex TL 100. In Boerderij nr. 9 van 30 november 2010 staat de negen pagina’s tellende test uitvoerig beschreven.

Klik hier voor de fotoreportage

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.