Mechanisatie

Nieuws 227 x bekeken

20 jaar Magnum

De Case IH Magnum bestaat 20 jaar. Daarom markeert de fabrikant in Racine in de Amerikaanse staat Wisconsin de ingang van het fabrieksterrein met een nieuwe zuil met het Case IH logo. Ook maatje Magnum.

De Magnum was het eerste product dat uit Racine kwam, na het samengaan van Case en Farmall. De legendarische witte Case uit Racine en de rode Farmall uit Rock Island in de staat Illinois, vormden samen de toenmalige nieuwe Magnum, tegenwoordig de Magnum MX. Sindsdien is de Magnum over de hele wereld verspreid. Ongeveer eenderde van de productie in Racine, is bestemd voor export. Eigenaar CNH bouwt naast de Magnum in Racine ook de T8000 voor New Holland. Maar het blijft de "Home of the Magnum"en dat is echt een Case IH feestje.


De nieuwe zuil bij de ingang van de fabriek, is met een formaat van 6 meter breed en 10 meter hoog, bijna twee keer zo groot als de versie die er eerst stond. Het logo komt daarmee ook heel fors uit de verf. En dat is de bedoeling van de fabrikant, die in zijn nieuwe marktbenadering de kracht van het merk Case IH en zijn focus op klanten en nieuwe technologie wil benadrukken.

Foto

Trekker & Werktuig

Of registreer je om te kunnen reageren.