De 5 is de laatste Landini-telg die nog een Perkins heeft. De tier 4 final opvolger van de huidige 5 zal een Deutz onder de motorkap krijgen, heeft de fabrikant reeds bekendgemaakt. De prestaties van de Perkins zijn prima, veel koppel en zuinig. De Perkins is voorzien van een partikelfilter, die om de zoveel tijd schoon gebrand moet worden. Dat moet stationair. Dat regelt de trekker automatisch, maar de chauffeur kan dat ook handmatig activeren op een tijdstip dat hem dat beter past. MechanisatieFoto

Italië wint met Landini de wereldcup

Boerderij testte zes trekkers die hun roots hebben in verschillende werelddelen. De Italiaanse trekkerfabrikant Argo lanceerde de Landini 5-serie in 2012, als opvolger van de Power Mondial.

De dieseltank is aan het frame gefixeerd met een spanband. Effectief, maar oogt wat provisorisch.

De 5 is de laatste Landini-telg die nog een Perkins heeft. De tier 4 final opvolger van de huidige 5 zal een Deutz onder de motorkap krijgen, heeft de fabrikant reeds bekendgemaakt. De prestaties van de Perkins zijn prima, veel koppel en zuinig. De Perkins is voorzien van een partikelfilter, die om de zoveel tijd schoon gebrand moet worden. Dat moet stationair. Dat regelt de trekker automatisch, maar de chauffeur kan dat ook handmatig activeren op een tijdstip dat hem dat beter past.

Het gaspedaal is geen robuust pedaal, maar meer een met rollend rubber gevoerd stangetje. Het is te veel om de hoek geplaatst en geregeld schiet je voet eraf of eroverheen. Handgas op prima plek, maar gaat wat zwaar.

Handig bakje voor de kogels.

De frisblauwe Landini is met zijn retro design een mooie moderne trekker om te zien. Afwerking en kwaliteit zijn prima.

Zeer luxueuze uitgebreide transmissie, met drie groepen, vier versnellingen, drietraps-powershift, een kruip en elektrohydraulische omkeer, resulterend in 48 versnellingen vooruit en 16 achteruit. De drietraps-powershift werkt alleen vooruit. Achteruit altijd in tweede powershifttrap. Pluspunt is de ontkoppelingsknop, wat de voetkoppeling overbodig maakt.

Volledig uitgevoerde elektronisch bediende hef zonder geheimen. Met draaiknoppen voor hefhoogte, daalsnelheid en mengregeling en dansonderdrukking. Snelhefknop met neutraalstand; puik. Voor 4WD en differentieel elektrische schakelaars op zijconsole. Geen automatiek.

Niet al het leidingwerk is afgeschermd.

Rechterinstap wat lastiger, vanwege naar voren doorlopende zijconsole met versnellingshendel. Alle hendels en knoppen zijn logisch geplaatst.

Naar achter en op de hef is het zicht matig door een verlaagd cabineplafond, een ruitenwissermotor en een dwarsstijl. De kleine achterruit mist een goede handgreep.

Instap links goed, mede dankzij grote handgrepen en automatisch compact wegklappend bijrijderszitje.

Met 8,9 meter draait de trekker vrij scherp.

Op beide spatborden knoppen buitenbediening. Buiten inschakelen kan alleen als eerst in de cabine de stoelbeveiliging wordt gedeactiveerd.

Boerderij testte zes trekkers die hun roots hebben in verschillende werelddelen. De Italiaanse trekkerfabrikant Argo lanceerde de Landini 5-serie in 2012, als opvolger van de Power Mondial.

De Landini 5-110H heeft in de McCormick X5.40 een rode tweelingbroer.

De 5 heeft een moderne lichte vierstijlencabine. Geen B-stijl, maar wel een dikke achterstijl. De deur steekt geopend wel ver uit (67 centimeter). Niet de ruimste cabine in de test, maar de chauffeur zal zich in de luchtgeveerde stoel behagen voelen. Naar voren is het zicht super door de (te openen) hoge voorruit en het doorzichtige dakluik (met slecht sluitend verduisteringsgordijn).

Hefstabilisatie is spindelverstelling met telescoop; vuilgevoelig. Topstang verstelbaar. Drie dubbelwerkende mechanische ventielen, waarvan twee met zweefstand. Achterop zitten twee ventielen links en een rechts van de topstang. De afsluitdoppen gecodeerd met de kleur blauw. Groen en bruin corresponderen qua kleur met de hendels in de cabine. De opbrengst van 60 liter per minuut is gemiddeld in vergelijking met z n concurrenten.

Beheer
WP Admin