MechanisatieFoto

Oldtimers voor de wedstrijdploeg

Borgercompagnie (Gr.) – Van 16 tot 20 september was Borgercompagnie voor wedstrijdploegers het centrum van Europa. Daar vonden voor de 32e keer de Europese Kampioenschappen voor wentelploegen plaats, en voor de 18e keer het Europees Kampioenschap ploegen voor oldtimers. En het was de 63e Nationale ploegwedstrijd.

Het oldtimerploegen vindt plaats op één dag. De ‘moderne’ ploegers moeten zowel stoppelland als grasland ploegen, en dat neemt twee dagen in beslag.

De Nationale oldtimerwedstrijd telde 63 deelnemers in drie categorieën: heen-en-weergaand ploegen, rondgaand ploegen met getrokken (wiel-)ploeg, en rondgaand in de hef. Heen-en-weergaand werd Marius Jenniskens uit Sambeek (N.-Br.) kampioen met een Deutz D30S en daar achter een Rumptstad EK30. Bij het rondgaand wielploegen haalde Leen Ras uit Bellingwolde (Dr.) met een Bolinder Munktell 350 met Ransomes-ploeg de meeste punten. En bij de rondgaande hefploegen noteerde Jan de Pinth uit Nieuwkuijk (N.-Br.) het hoogst met een Deutz D2505 en een Rumptstad 115.

Beheer
WP Admin