Mechanisatie

Foto & video 6554 x bekeken 6 reactieslaatste update:26 feb 2015

Sima 2015 uit de startblokken

Parijs - Zondag 22 februari opende de Franse mechanisatiebeurs Sima zijn deuren. Alle hallen staan weer gevuld met machinenieuws. Hier alvast een eerste impressie van nieuwe zaken. De highlights betreffen vooral uitbreidingen van bestaande trekkerseries, zoals bij Case IH, Claas en New Holland. Echt baanbrekende nieuwsfeiten zijn er niet. De afstand met de Duitse concurrent, Agritechnica in Hannover, lijkt alleen maar groter te worden. Morgen meer.

Foto

 • Case IH toont zijn nieuwe Puma. Alleen een nieuw cabinedak met meer werklichten en een andere type-aanduiding verraadt dat het een nieuwe serie betreft. De motor voldoet nu aan de Fase IV-emissie-eisen. De serie is aan de bovenkant uitgebreid met een zwaarder model, de 240. Deze heeft met boost maximaal 270 pk.

  Case IH toont zijn nieuwe Puma. Alleen een nieuw cabinedak met meer werklichten en een andere type-aanduiding verraadt dat het een nieuwe serie betreft. De motor voldoet nu aan de Fase IV-emissie-eisen. De serie is aan de bovenkant uitgebreid met een zwaarder model, de 240. Deze heeft met boost maximaal 270 pk.

 • In tegenstelling tot zustermerk Case IH bij de Puma gaf New Holland de T7-serie wel een nieuwe look. Deze lijkt nu meer op de T8. Onder in de neus zitten nu twee ronde koplampen. De oude T7 had dat niet. De T7 is de blauwe evenknie van de Puma. Ook de New Holland heeft een schonere motor. Verschillen tussen beide modellen zijn er ook. De T7 begint met een lichter aanvangsmodel dan de Puma.

  In tegenstelling tot zustermerk Case IH bij de Puma gaf New Holland de T7-serie wel een nieuwe look. Deze lijkt nu meer op de T8. Onder in de neus zitten nu twee ronde koplampen. De oude T7 had dat niet. De T7 is de blauwe evenknie van de Puma. Ook de New Holland heeft een schonere motor. Verschillen tussen beide modellen zijn er ook. De T7 begint met een lichter aanvangsmodel dan de Puma.

 • Op een persconferentie in de zomer van 2014 en op de Fendt-dagen in Wadenbrünn showde Fendt zijn giga-model al eerder. Maar de beursprimeur beleeft de Fendt 1050 op de Sima. De trekker mag zich in een grote belangstelling verheugen. Rond de trekker drommen rijen bezoekers samen om een blik op deze hulk te werpen of een foto te maken.

  Op een persconferentie in de zomer van 2014 en op de Fendt-dagen in Wadenbrünn showde Fendt zijn giga-model al eerder. Maar de beursprimeur beleeft de Fendt 1050 op de Sima. De trekker mag zich in een grote belangstelling verheugen. Rond de trekker drommen rijen bezoekers samen om een blik op deze hulk te werpen of een foto te maken.

 • Claas breidt de Axion 800-serie naar onderen uit met de Axion 800 en de 820. Tot nu was de 810 het kleinste model. De 800 heeft een nominaal vermogen van 142 kW (194 pk) en maximaal 150 kW (205 pk). Voor de 820 zijn die waarden 158 kW (215 pk) nominaal en 165 kW (225 pk) maximaal. Nieuw is verder dat de eenvoudige Cis-terminal nu een kleurenscherm heeft. Dit geldt ook voor de overige series.

  Claas breidt de Axion 800-serie naar onderen uit met de Axion 800 en de 820. Tot nu was de 810 het kleinste model. De 800 heeft een nominaal vermogen van 142 kW (194 pk) en maximaal 150 kW (205 pk). Voor de 820 zijn die waarden 158 kW (215 pk) nominaal en 165 kW (225 pk) maximaal. Nieuw is verder dat de eenvoudige Cis-terminal nu een kleurenscherm heeft. Dit geldt ook voor de overige series.

 • McCormick breidde de X6-serie uit met een nieuw topmodel, de X6.140. Deze heeft een maximaal vermogen van 130 pk, met boost 140 pk. Op de Eima in Bologna liet McCormick al de X6.120 en X6.130 zien. De X6 is er met twee transmissies: een 36V/12A met drietraps powershift, of een variabele transmissie. Bijzonder is dat Argo deze cvt in de eigen fabriek in Fabricco bouwt. De cvt's in de grotere X7-serie betrekt Argo van ZF.

  McCormick breidde de X6-serie uit met een nieuw topmodel, de X6.140. Deze heeft een maximaal vermogen van 130 pk, met boost 140 pk. Op de Eima in Bologna liet McCormick al de X6.120 en X6.130 zien. De X6 is er met twee transmissies: een 36V/12A met drietraps powershift, of een variabele transmissie. Bijzonder is dat Argo deze cvt in de eigen fabriek in Fabricco bouwt. De cvt's in de grotere X7-serie betrekt Argo van ZF.

 • Massey Ferguson vervangt de 7600-serie door de 7700-serie: negen modellen van 140 tot en met 260 pk. De grootste verandering is dat de motor nu aan de Fase IV-emissie-eisen voldoet. De motor haalt dat met een Agco Power-motor met SCR (AdBlue), turbocharger, wastegate en DOC-filter. EGR en DPF-filter heeft de motor niet. Het topmodel, de 7726, is nu ook met de Dyna VT-variabele transmissie te krijgen. De 7626 was er alleen met Dyna 6-powershift.
Onder de 7724 en 7726 Dyna 6 passen voortaan banden van 2,05 meter. Onder de 7624 en 7726 Dyna VT banden van 1,95 meter. De cvt-trekkers mogen geen 2,05 meterbanden omdat het koppel van dergelijke te groot zou zijn voor de cvt-transmissie.

  Massey Ferguson vervangt de 7600-serie door de 7700-serie: negen modellen van 140 tot en met 260 pk. De grootste verandering is dat de motor nu aan de Fase IV-emissie-eisen voldoet. De motor haalt dat met een Agco Power-motor met SCR (AdBlue), turbocharger, wastegate en DOC-filter. EGR en DPF-filter heeft de motor niet. Het topmodel, de 7726, is nu ook met de Dyna VT-variabele transmissie te krijgen. De 7626 was er alleen met Dyna 6-powershift. Onder de 7724 en 7726 Dyna 6 passen voortaan banden van 2,05 meter. Onder de 7624 en 7726 Dyna VT banden van 1,95 meter. De cvt-trekkers mogen geen 2,05 meterbanden omdat het koppel van dergelijke te groot zou zijn voor de cvt-transmissie.

 • Amazone breidt het gamma van de Pantera-zelfrijders uit met het type 4502-H. De 'H' staat voor een type met hydraulische hoogteverstelling. De bodemvrijheid is hydraulisch verstelbaar van 1,25 tot 1,75 meter. Spuitbomen zijn leverbaar tot 40 meter breed.

  Amazone breidt het gamma van de Pantera-zelfrijders uit met het type 4502-H. De 'H' staat voor een type met hydraulische hoogteverstelling. De bodemvrijheid is hydraulisch verstelbaar van 1,25 tot 1,75 meter. Spuitbomen zijn leverbaar tot 40 meter breed.

 • Tsunami, noemt Gaspardo zijn spuitmachine. Geen gelukkige naam wat ons betreft. Met de machine zelf lijkt niet zoveel mis. Onafhankelijke luchtvering, een Fase IV FPT-motor van 250 pk en een tankinhoud van 5.200 liter, gecombineerd met bomen van maximaal 42 meter, moeten zorgen voor een goede spuitkwaliteit en werkcapaciteit.

  Tsunami, noemt Gaspardo zijn spuitmachine. Geen gelukkige naam wat ons betreft. Met de machine zelf lijkt niet zoveel mis. Onafhankelijke luchtvering, een Fase IV FPT-motor van 250 pk en een tankinhoud van 5.200 liter, gecombineerd met bomen van maximaal 42 meter, moeten zorgen voor een goede spuitkwaliteit en werkcapaciteit.

 • Carré ontwikkelde samen met de robotics-fabrikant Naio een schoffelrobot. Deze werkt met behulp van een stereocamera die de gewasrijen herkent en volgt. Standaard Carré-apparaten voeren de bewerkingen uit. Je moet de machine voor aanvang van de bewerking voeden met een perceelskaart.

  Carré ontwikkelde samen met de robotics-fabrikant Naio een schoffelrobot. Deze werkt met behulp van een stereocamera die de gewasrijen herkent en volgt. Standaard Carré-apparaten voeren de bewerkingen uit. Je moet de machine voor aanvang van de bewerking voeden met een perceelskaart.

 • Bijzonder is deze vertoning van de Mitas Pneutrac op de Case IH-trekker. Zowel de voor- als achteras is uitgerust met de Pneutrac, vermoedelijk in de maten 650/65 R38 en 520/65 R24. Dit betekent in ieder geval dat Mitas doorzet met de Pneutrac: de band die het ultieme compromis moet vormen tussen lagedrukband en rupsband.

  Bijzonder is deze vertoning van de Mitas Pneutrac op de Case IH-trekker. Zowel de voor- als achteras is uitgerust met de Pneutrac, vermoedelijk in de maten 650/65 R38 en 520/65 R24. Dit betekent in ieder geval dat Mitas doorzet met de Pneutrac: de band die het ultieme compromis moet vormen tussen lagedrukband en rupsband.

 • Kuhn toont voor het eerst de nieuwe GA 9531 dubbele hark met middenafleg. De hark, met een maximale werkbreedte van 8,70 meter, heeft een rank frame en is tot in de detaila fraai afgewerkt. Zoals de heldere aanduiding van de werkelijke – hydraulisch verstelbare - werkbreedte op het chassis.

  Kuhn toont voor het eerst de nieuwe GA 9531 dubbele hark met middenafleg. De hark, met een maximale werkbreedte van 8,70 meter, heeft een rank frame en is tot in de detaila fraai afgewerkt. Zoals de heldere aanduiding van de werkelijke – hydraulisch verstelbare - werkbreedte op het chassis.

 • Het Franse Bélair toont zijn eerste opraapwagen met rotorinvoer. De Caraque 2846 C heeft een inhoud van 28 kuub en valt op doordat de rotor recht boven de pick-up zit. Hierdoor zou de wagen beter snijden met zijn 37 tot 44 messen. De rotor heeft een diameter van 600 mm. De wagen is te krijgen in zeven modellen met DIN-inhouden van 24 tot 44 kuub. Bélair stal de vorige Sima in 2013 de show met een voerrobot op basis van een heftruck. Deze zal eind dit jaar op de markt komen.

  Het Franse Bélair toont zijn eerste opraapwagen met rotorinvoer. De Caraque 2846 C heeft een inhoud van 28 kuub en valt op doordat de rotor recht boven de pick-up zit. Hierdoor zou de wagen beter snijden met zijn 37 tot 44 messen. De rotor heeft een diameter van 600 mm. De wagen is te krijgen in zeven modellen met DIN-inhouden van 24 tot 44 kuub. Bélair stal de vorige Sima in 2013 de show met een voerrobot op basis van een heftruck. Deze zal eind dit jaar op de markt komen.

 • Rijden op de voergang is niet meer nodig met deze voerband. Een ketting trekt de groene band voor het voerhek langs; de voerwagen blijft aan het begin ervan staan en lost op de band. Is het voer weggevreten dan trek je de band weer terug, en worden de voerresten gedeponeerd aan het begin. Enkele fabrikanten op de Sima tonen een versie voor schapen en geiten. CK Industries heeft deze versie voor rundvee met een breedte van 1,5 meter. De maximale lengte is 60 meter.

  Rijden op de voergang is niet meer nodig met deze voerband. Een ketting trekt de groene band voor het voerhek langs; de voerwagen blijft aan het begin ervan staan en lost op de band. Is het voer weggevreten dan trek je de band weer terug, en worden de voerresten gedeponeerd aan het begin. Enkele fabrikanten op de Sima tonen een versie voor schapen en geiten. CK Industries heeft deze versie voor rundvee met een breedte van 1,5 meter. De maximale lengte is 60 meter.

redactie

Laatste reacties

 • Dpj

  Puma 240. 340 pk??

 • pieter p

  @Dpj, ja dat krijg je als je teveel aan de franse wijn zit

 • Beheerder
  Redactie

  @ Dpj:
  Dank voor de melding. Er was een typefout ingeslopen. We hebben het bijschrift aangepast.

 • miniplaat

  'De cvt-trekkers mogen geen 2,05 meterbanden omdat het koppel van dergelijke te groot zou zijn voor de cvt-transmissie.'

  Dat geeft een vertrouwen in die cvt bij MF.. Als dat verschil (2.05m ipv 1.95m) al teveel wordt voor de bak zal de levensduur van die dingen ook wel waardeloos zijn dus?

 • Merlo Import Benelux

  En de Merlo verreiker is toch ook maar weer eventjes in de prijzen gevallen!!
  Zie ook ons artikel op Boerderij Connect.

 • p.dejong

  De Sima bezocht, een leuke interessante beurs. Als er geen nieuws is kun je het ook niet laten zien. Fabrikanten laten echt hun nieuwe ontwikkelingen niet wachten op de Agritechnica, zeker niet voor het nieuwe seizoen.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.