Mechanisatie

Foto & video 4412 x bekeken

Agribex, een mooie dag uit

Agribex toonde als vanouds het Belgische nieuws en de highlights uit Hannover.

Foto

 • Agribex in Brussel had in de voorbereiding te kampen met tegenslagen. Eerst was er terreurdreiging in de stad, en ook zegde de grote standhouder Joskin kort voor de start zijn deelname af. Toch kreeg de beurs een prima verloop. Het nieuws van de Agritechnica was voor de Belgen en vele Brabanders nu dichtbij te bekijken.

  Agribex in Brussel had in de voorbereiding te kampen met tegenslagen. Eerst was er terreurdreiging in de stad, en ook zegde de grote standhouder Joskin kort voor de start zijn deelname af. Toch kreeg de beurs een prima verloop. Het nieuws van de Agritechnica was voor de Belgen en vele Brabanders nu dichtbij te bekijken.

  Foto: Peter Roek
 • Zo trok deze Steyr Terrus, de evenknie van de New Holland T7 HD en Case IH Optum, veel bekijks.

  Zo trok deze Steyr Terrus, de evenknie van de New Holland T7 HD en Case IH Optum, veel bekijks.

 • Op de stand bij Fendt-importeur Van der Heaghe stond een Fendt met het nieuwe Gullwing-dubbelluchtsysteem van Peecon.

  Op de stand bij Fendt-importeur Van der Heaghe stond een Fendt met het nieuwe Gullwing-dubbelluchtsysteem van Peecon.

 • Op de Agritechnica al een blikvanger, en in Brussel wederom... de dikke John Deere 9620 RX-rupstrekker.

  Op de Agritechnica al een blikvanger, en in Brussel wederom... de dikke John Deere 9620 RX-rupstrekker.

 • De nieuwtjes waren vooral te vinden bij de kleine werktuigfabrikanten van Franse of Belgische komaf. Zo had Van der Walle deze mini-stroblazer met een oliebehoefte van slechts 60 l/min, en een 500 kg lager eigen gewicht door een bodemketting en verdeelvijzels voor de turbine weg te laten. De turbine is nu voorzien van een vijzel en een draaiende krans om stro direct in en door de blaaspijp te werken.

  De nieuwtjes waren vooral te vinden bij de kleine werktuigfabrikanten van Franse of Belgische komaf. Zo had Van der Walle deze mini-stroblazer met een oliebehoefte van slechts 60 l/min, en een 500 kg lager eigen gewicht door een bodemketting en verdeelvijzels voor de turbine weg te laten. De turbine is nu voorzien van een vijzel en een draaiende krans om stro direct in en door de blaaspijp te werken.

 • De P1800 GL MD van Robert is een turbinewagen met een inhoud van 18 kuub voor het verdelen van stro of voer. Achterop is er een opschepklep om strobalen of voer te laden. Met een bodemketting komt dit bij een 1,8 meter hoge turbine met twee versnellingen.

  De P1800 GL MD van Robert is een turbinewagen met een inhoud van 18 kuub voor het verdelen van stro of voer. Achterop is er een opschepklep om strobalen of voer te laden. Met een bodemketting komt dit bij een 1,8 meter hoge turbine met twee versnellingen.

 • Het Belgische Aerts heeft een aantal kleine verbeteringen doorgevoerd bij zijn ploegen. Zo is treklijn via de ploegkop nu in breedte verstelbaar. Daarbij zijn de ploegstelen nu vervaardigd uit een deel ijzer. Voorheen werden deze stelen gelast.

  Het Belgische Aerts heeft een aantal kleine verbeteringen doorgevoerd bij zijn ploegen. Zo is treklijn via de ploegkop nu in breedte verstelbaar. Daarbij zijn de ploegstelen nu vervaardigd uit een deel ijzer. Voorheen werden deze stelen gelast.

 • Grootste nieuws voor Nederland is wellicht dat McCormick- en Landini-importeur Nagel nu ook het verreikermerk Dieci gaat importeren. De eerste exemplaren stonden al op de stand. Dieci werd eerder geïmporteerd door Vormec/Agritec en daarna door Argi in Didam. Nagel laat de Faresin-verreiker hiermee vallen.

  Grootste nieuws voor Nederland is wellicht dat McCormick- en Landini-importeur Nagel nu ook het verreikermerk Dieci gaat importeren. De eerste exemplaren stonden al op de stand. Dieci werd eerder geïmporteerd door Vormec/Agritec en daarna door Argi in Didam. Nagel laat de Faresin-verreiker hiermee vallen.

 • Farmtec van Farmstore is nu ook te krijgen met zijaandrijving, zodat de rotor over de volle breedte werkt. De Farmtec Agri is er van 2,5 tot 5 meter werkbreedte en heeft een rotordiameter van 1 meter. Er zijn verschillende beitels voor klei, leem en zandgrond.

  Farmtec van Farmstore is nu ook te krijgen met zijaandrijving, zodat de rotor over de volle breedte werkt. De Farmtec Agri is er van 2,5 tot 5 meter werkbreedte en heeft een rotordiameter van 1 meter. Er zijn verschillende beitels voor klei, leem en zandgrond.

 • Bij Farmstore stond ook een 30 jaar oude Storti-voermengwagen. De compleet opgeknapte wagen illustreert het 30-jarige importjubileum en is het eerste model dat door Farmstore, de Storti-importeur, is verkocht.

  Bij Farmstore stond ook een 30 jaar oude Storti-voermengwagen. De compleet opgeknapte wagen illustreert het 30-jarige importjubileum en is het eerste model dat door Farmstore, de Storti-importeur, is verkocht.

 • Het was niet de enige oude machine op de beurs. Ook deze Delvano-zelfrijder markeert de geschiedenis van het merk.

  Het was niet de enige oude machine op de beurs. Ook deze Delvano-zelfrijder markeert de geschiedenis van het merk.

 • Net als deze L13 bij Kubota.

  Net als deze L13 bij Kubota.

 • Opvallend is deze Ambassador-voorzetwoeler. De woelpoten zijn hydraulisch individueel in diepte verstelbaar. Volgens importeur Agroco is er minder trekkracht nodig als de woelpoten op verschillende diepte staan. Ook opgeklapt in transport blijft de breedte beperkt. De voorzetwoeler wordt op maat gemaakt met de kopeg, zodat een set opklapcilinders nodig is.

  Opvallend is deze Ambassador-voorzetwoeler. De woelpoten zijn hydraulisch individueel in diepte verstelbaar. Volgens importeur Agroco is er minder trekkracht nodig als de woelpoten op verschillende diepte staan. Ook opgeklapt in transport blijft de breedte beperkt. De voorzetwoeler wordt op maat gemaakt met de kopeg, zodat een set opklapcilinders nodig is.

 • Bij het Franse Magsi kun je zelfs je kuilhapper of balenklem laten customizen. Elke RAL-kleur van roze tot geel is voortaan mogelijk. Daarnaast is de naam van de eigenaar of een willekeurige tekst in het plaatstaal te lasersnijden.

  Bij het Franse Magsi kun je zelfs je kuilhapper of balenklem laten customizen. Elke RAL-kleur van roze tot geel is voortaan mogelijk. Daarnaast is de naam van de eigenaar of een willekeurige tekst in het plaatstaal te lasersnijden.

 • Het Multimass-frontgewicht weegt 900 kg en is uit te breiden tot 2.300 kg. Het gewicht heeft een vak voor een kettingzaag en schopstelen, en daarbij oren om een touw of ketting omheen te winden. Daarbij is er een bergvak en richtbaken.

  Het Multimass-frontgewicht weegt 900 kg en is uit te breiden tot 2.300 kg. Het gewicht heeft een vak voor een kettingzaag en schopstelen, en daarbij oren om een touw of ketting omheen te winden. Daarbij is er een bergvak en richtbaken.

 • Schäffer is voortaan voor de bouwsector in het geel te krijgen. Die kleur zou beter aanslaan in de bouw.

  Schäffer is voortaan voor de bouwsector in het geel te krijgen. Die kleur zou beter aanslaan in de bouw.

 • De Agribex biedt niet alleen machines, maar ook hallen met tuin- en parktechniek, stalinrichting en melkmachines. Ook is er een hal vol levende have met de nodige veekeuringen.

  De Agribex biedt niet alleen machines, maar ook hallen met tuin- en parktechniek, stalinrichting en melkmachines. Ook is er een hal vol levende have met de nodige veekeuringen.

 • Deze New Holland Boomer rijdt autonoom, aangestuurd via een drone-beelden, gps en andere sensoren. Hij voert zo de verschillende bewerkingen uit.

  Deze New Holland Boomer rijdt autonoom, aangestuurd via een drone-beelden, gps en andere sensoren. Hij voert zo de verschillende bewerkingen uit.

Of registreer je om te kunnen reageren.