Mechanisatie

Foto & video 4885 x bekeken laatste update:1 dec 2015

Landbouwminiaturen in de IJsselhallen

In de IJsselhallen in Zwolle was afgelopen weekend de jaarlijkse miniaturenbeurs van de Landbouwminiaturenclub Nederland (LCN). Hoewel het iets minder druk was dan vorig jaar, was de organisatie toch tevreden met de 9.380 bezoekers van deze editie. Er viel voor die bezoekers weer veel te genieten.

Foto

 • De Chinezen zijn al lang actief in de miniaturenwereld. Op veel producten staat tenslotte 'Made in China'. Met Arbos proberen ze ook de echte trekkerwereld te veroveren. En daar maken ze dan ook weer een miniatuur van. Foto's: Ruud Ploeg

  De Chinezen zijn al lang actief in de miniaturenwereld. Op veel producten staat tenslotte 'Made in China'. Met Arbos proberen ze ook de echte trekkerwereld te veroveren. En daar maken ze dan ook weer een miniatuur van. Foto's: Ruud Ploeg

  Foto: Ruud Ploeg
 • Een Porsche voor maar €17,50. Geen geld, zelfs niet voor een Porsche Junior in schaal 1:32. Het Porsche Museum in Stuttgart geeft deze miniatuur uit. Poppema bood hem aan in Zwolle.

  Een Porsche voor maar €17,50. Geen geld, zelfs niet voor een Porsche Junior in schaal 1:32. Het Porsche Museum in Stuttgart geeft deze miniatuur uit. Poppema bood hem aan in Zwolle.

  Foto: Ruud Ploeg
 • De familie Wiltink maakte weer wat moois van hun diorama: boerderij De Vetweide.

  De familie Wiltink maakte weer wat moois van hun diorama: boerderij De Vetweide.

  Foto: Ruud Ploeg
 • De Wiltinks maken er een gewoonte van om bestaande miniaturen om te bouwen naar de Siku Control afstand bediende miniaturen.

  De Wiltinks maken er een gewoonte van om bestaande miniaturen om te bouwen naar de Siku Control afstand bediende miniaturen.

  Foto: Ruud Ploeg
 • Trecker Tim nam een standaard Claas Xerion van Weisse Toys en bouwde deze met behulp van zijn 3D-printer om naar een zelfrijdende bemester, inclusief tank, pompunit en zodebemester.

  Trecker Tim nam een standaard Claas Xerion van Weisse Toys en bouwde deze met behulp van zijn 3D-printer om naar een zelfrijdende bemester, inclusief tank, pompunit en zodebemester.

  Foto: Ruud Ploeg
 • De Italiaanse modelfanaat Andrea Lia zette deze John Deere op een rupsonderstel. In de stand van de Italianen stond ook een New Holland T9 op ATI-rupsen. De John Deere 9RX is nog niet gesignaleerd.

  De Italiaanse modelfanaat Andrea Lia zette deze John Deere op een rupsonderstel. In de stand van de Italianen stond ook een New Holland T9 op ATI-rupsen. De John Deere 9RX is nog niet gesignaleerd.

  Foto: Ruud Ploeg
 • Jaap Zegers uit Zuidschermer heeft blijkbaar wel iets met Versatile; hij vulde een hele vitrine met dit merk. Vooral miniaturen, maar ook andere merchandise van dit roemruchte Canadese merk, dat nu in Russische handen is.

  Jaap Zegers uit Zuidschermer heeft blijkbaar wel iets met Versatile; hij vulde een hele vitrine met dit merk. Vooral miniaturen, maar ook andere merchandise van dit roemruchte Canadese merk, dat nu in Russische handen is.

  Foto: Ruud Ploeg
 • Bij een paar aanbieders kwamen we deze Lovol combine tegen in schaal 1:35. Hij is gemaakt door Shangjia, uit China uiteraard.

  Bij een paar aanbieders kwamen we deze Lovol combine tegen in schaal 1:35. Hij is gemaakt door Shangjia, uit China uiteraard.

  Foto: Ruud Ploeg
 • Hans Sikkema produceert onder de naam Minitrac, miniaturen in een beperkte oplage. Een voorbeeld is deze Someca 612, met een oplage van 50 stuks. Dat maakt de prijs wel hoog: €190. Maar de kwaliteit is prima.

  Hans Sikkema produceert onder de naam Minitrac, miniaturen in een beperkte oplage. Een voorbeeld is deze Someca 612, met een oplage van 50 stuks. Dat maakt de prijs wel hoog: €190. Maar de kwaliteit is prima.

  Foto: Ruud Ploeg
 • De mensen van Farmmodels hebben de Fendt 1050 Vario binnen twee weken na introductie al flink aangepast. Onder andere met grotere wielen, spatbordverbreders en als ultiem detail het Vario Grip bandendrukwisselsysteem.

  De mensen van Farmmodels hebben de Fendt 1050 Vario binnen twee weken na introductie al flink aangepast. Onder andere met grotere wielen, spatbordverbreders en als ultiem detail het Vario Grip bandendrukwisselsysteem.

  Foto: Ruud Ploeg
 • In samenwerking met Veenhuis Machines laat Farmmodels een mooi model maken van een Veenhuis-tank met bemester. Het model is verkrijgbaar via Farmmodels, T-Toys en Veenhuis dealers.

  In samenwerking met Veenhuis Machines laat Farmmodels een mooi model maken van een Veenhuis-tank met bemester. Het model is verkrijgbaar via Farmmodels, T-Toys en Veenhuis dealers.

  Foto: Ruud Ploeg
 • Er is elk jaar weer veel belangstelling voor Siku Control-modellen. Het is mooi om te zien hoe enthousiast de jonge chauffeurs bezig zijn.

  Er is elk jaar weer veel belangstelling voor Siku Control-modellen. Het is mooi om te zien hoe enthousiast de jonge chauffeurs bezig zijn.

  Foto: Ruud Ploeg
 • De Modellandbouwers Holland hebben op afstand bestuurbare miniaturen in schaal 1:16. Daarmee kunnen ze ook 'echt' werken. Dit jaar had de club versterking van een Duitse zusterclub.

  De Modellandbouwers Holland hebben op afstand bestuurbare miniaturen in schaal 1:16. Daarmee kunnen ze ook 'echt' werken. Dit jaar had de club versterking van een Duitse zusterclub.

  Foto: Ruud Ploeg
 • De gedetailleerde techniek onder de kap trekt altijd belangstelling. Ook in schaal 1:16.

  De gedetailleerde techniek onder de kap trekt altijd belangstelling. Ook in schaal 1:16.

  Foto: Ruud Ploeg
 • Hoewel het zondag iets rustiger was dan vorig jaar, was het zeker gezellig druk in de beide hallen. Op zaterdag waren er nog 2 hallen meer open.

  Hoewel het zondag iets rustiger was dan vorig jaar, was het zeker gezellig druk in de beide hallen. Op zaterdag waren er nog 2 hallen meer open.

  Foto: Ruud Ploeg
 • Handel, showtafels, vitrines, diorama's en dit jaar een opvallend groot aanbod in folders. Iedereen die iets met landbouwminiaturen heeft kan terecht op de beurs.

  Handel, showtafels, vitrines, diorama's en dit jaar een opvallend groot aanbod in folders. Iedereen die iets met landbouwminiaturen heeft kan terecht op de beurs.

  Foto: Ruud Ploeg

Of registreer je om te kunnen reageren.