Mechanisatie

Foto & video 10027 x bekeken 10 reacties

Tractorfan week 2

Activiteiten op het land of in de schuur, nieuwe of bijzondere trekkers en machines, van alles komt voorbij. Boerderij.nl toont wekelijks de highlights.

Foto

 • Loonbedrijf Rensen Mariënheem met hun Fendt 514 Vario SCR en een Veenhuis Kieper aan het bollenrooien.

  Loonbedrijf Rensen Mariënheem met hun Fendt 514 Vario SCR en een Veenhuis Kieper aan het bollenrooien.

 • Voeren met een David Brown 990 en Schuitemaker-voerdoseerwagen.

  Voeren met een David Brown 990 en Schuitemaker-voerdoseerwagen.

 • Afgelopen periode waren er legio open dagen en shows te bezoeken voor de liefhebber. Hier een rij Claas-trekkers tijdens de showdagen bij Kamps de wild.

  Afgelopen periode waren er legio open dagen en shows te bezoeken voor de liefhebber. Hier een rij Claas-trekkers tijdens de showdagen bij Kamps de wild.

 • Een Joskin Win-Pack 22500 TRS tijdens de opendagen van machinefabrikant Joskin, eerder deze maand.

  Een Joskin Win-Pack 22500 TRS tijdens de opendagen van machinefabrikant Joskin, eerder deze maand.

 • New Holland T 7.270 (links) tijdens het open huis van Twentrac in Holten.

  New Holland T 7.270 (links) tijdens het open huis van Twentrac in Holten.

 • Open dag bij loonbedrijf Mulder-Eykelkamp. Daar stond ook deze Claas Jaguar 870 met zelfbouwbunker en een Case IH met Joskin-silagewagen.

  Open dag bij loonbedrijf Mulder-Eykelkamp. Daar stond ook deze Claas Jaguar 870 met zelfbouwbunker en een Case IH met Joskin-silagewagen.

 • Open dag bij loonbedrijf Bijker in Nijeveen.

  Open dag bij loonbedrijf Bijker in Nijeveen.

 • Groenbemester klepelen met een Massey Ferguson 6480 Dynashift.

  Groenbemester klepelen met een Massey Ferguson 6480 Dynashift.

 • Onder dak de voermengwagen laden met een Claas-verreiker. Voor de mengwagsen staat een JCB Fastrac 8250.

  Onder dak de voermengwagen laden met een Claas-verreiker. Voor de mengwagsen staat een JCB Fastrac 8250.

 • Een Massey Ferguson 1200 in de werkplaats van een Nederlandse eigenaar.

  Een Massey Ferguson 1200 in de werkplaats van een Nederlandse eigenaar.

Laatste reacties

 • ed12345

  Die MF 1200 ziet er pieko bello uit ,voor de niet wetende deze tractor stamt uit de 70er Jaren .Op de foto lijkt hij heel groot terwijl hij dat in werkelijkheid niet is tenminste naast zijn broers de 1500 en de 1800

 • pinkeltje

  Tja, 100 pk t.o.v. 200 pk, dat scheelt natuurlijk in afmetingen. Maar wat is groot en wat is klein? Totale lengte 5,17 m, hoogte van de uitlaat 3,27 m, wielbasis 2,56 m, draaicircel 3,72 m en een leeg gewicht van 5.800 kg. Motorvermogen 108 pk bij 2.400 omw.min.

  Zo te zien is het een trekker van de voormalige Rijksdienst geweest, te herkennen aan de spiegels, trekhaak en het opstapje bij de motor. Zal dus ook een inspectieluikje in het motorschild hebben en een niet-originele zitting. Dat waren de belangrijkste verschillen tussen een standaard trekker en een Rijksdienstuitvoering. Sticker voorop is zo te zien nagemaakt en net niet het originele lettertype van destijds.

 • burnie

  voerdoseerwagen gebruikt als mengwagen?

 • ed12345

  Pinkeltje je verslaat me weer met je kennis tot in details .Die 1200's hadden ook een achterbrug die uit een gewone MF trekker kwam ,ik weet niet meer welke ,jij weet het vast ,daardoor hadden ze een diff slot en een ferguson hefsysteem ,de grote broers hadden bijde dingen niet maar konden geleverd worden met een 3punts lift zonder positie of gewichts overdracht

 • pinkeltje

  De voor- en achteras zijn bij de 1200 afkomstig van de 188 waarbij de achteras dan ook is voorzien van het hefsysteem. Versnellingsbak is ook gelijk aan dat van de 188 of vergelijkbare types. De latere modellen hadden een wat andere aftakasstomp, ik heb altijd het idee gehad dat die werkte met de assen van de 595. Bij de 1500 en 1800, later 1505 en 1805 was een hef leverbaar maar dat was inderdaad alleen omhoog en omlaag en volgens mij zelfs dubbelwerkend. En volgens mij kwamen bij die trekkers de assen van een 1155, maar wat dat laatste betreft durf ik daar niet helemaal zeker van te zijn. Dat zal aan Noord Amerikaanse zijde van de oceaan wellicht beter bekend zijn. In NL hebben drie stuks 1805 gedraaid waarbij voor zover mij bekend van de 'originele' trekkers er nog 1 in het land is. Van een tweede weet ik dat die destijds naar Frankrijk is geëxporteerd, van de derde is mij het lot onbekend. 1155 hebben er ook een paar gelopen en voor zover mij bekend is daar nog slechts één van in ons land. Latere import vanwege hobby en tractorpulling buiten beschouwing gelaten.

 • ed12345

  Pinkeltje ik denk niet dat er veel van de 1155 in de knikkers zat de 1155 had het zelfde diiferentieel als de 1135 in de 1155 bleken die vaak te zwak .Hier was het heel gebruikelijk de ploegtrekker de achterbanden met calcium oplossing te vullen als er dan Rice &cane 20x38 op zat kwam de zwakke plek nogal eens te voorschijn De plaatselijke MF dealer wilde de 1155 alleen met 18x38banden verkopen.Daar heb ik bij de 1800 (1500's liepen hier niet)nooit van gehoord dat daar iets kapot ging
  en kan je zeggen die zijn hier behoorlijk getest 4x 20x38 rice&cane banden alle vier vol calcium zo'n grote 6 schaar 20' maisploeg erachter seizoen na seizoen die 1800en de 1805 waren goede trekkers veel beter dan de 4-180 White
  de zijn hier al Jaren niet meer te vinden al beginnen die MF's ook zo langzamerhand zeldzaam te worden

 • ed12345

  Pinkeltje ik geloof niet dat er veel 1155 spul in de grote knikkers zat het differentieel van een 1155 stond hier bekend als niet al te sterk het was dezelfde als de 1135 Het zou me niet verwonderen als de 1500 en 1800 een beetje Steiger roots haddenOver de 1500 kan ik weinig zeggen die liepen hier niet de 1800 en 1805 waren prima tractoren zonder echt aanwijsbare zwakke punten

 • ed12345

  Sorry ik dacht dat #6 niet door kwam

 • pinkeltje

  1500, 1800, 1505, 1805, op de motor na volgens mij allemaal een pot nat. Van Steiger roots is volgens mij geen sprake. Het concept van de trekker is met zijn pendelende achteras ook heel anders dan van een Steiger. De 1805's die in NL hebben gedraaid waren niet bepaald probleemloos. De RIJP heeft een 1800 en een 1805 op proef gehad maar heeft toen voor White gekozen. Ik weet van één 1805 gebruiker dat daar veel aan de achterassen is gesleuteld. Allemaal veel te licht. Grootste punt met deze trekkers dat die in Europa met lagere rijsnelheid werden gebruikt en ook met werktuigen in de hef. Ik heb het hier over ploegen met een 8-schaar halfgedragen ploeg op zware grond. Dat is heel anders dan met een getrokken schijveneg over de stoppel. Maar als het geen assen van de 1135/1150 waren ben ik benieuwd wat het dan wel was. Bij gelegenheid nog maar eens even flink in de onderdelenboeken duiken dan komen de apen wel uit de mouw. Zouden RABA assen kunnen zijn. Die heeft Steiger ook wel gebruikt.

 • landboer

  Bij van de Riet Ambt Delden stonden er ook lang een paar.

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.