Mechanisatie

Foto & video 8658 x bekeken 10 reacties

Tractorfan week 35

Activiteiten op het land of in de schuur, nieuwe of bijzondere trekkers en machines, van alles komt voorbij. Boerderij.nl toont wekelijks de highlights.

Foto

 • Een nieuwe Fendt 720 met Grimme RL400 voorraadrooier van aardappel kweek- en selectiebedrijf Mencke in Barger-Compascuum (Dr.).

  Een nieuwe Fendt 720 met Grimme RL400 voorraadrooier van aardappel kweek- en selectiebedrijf Mencke in Barger-Compascuum (Dr.).

 • Loonbedrijf Fuchs aan het inkuilen voordat de donkere wolken het gras bereiken. Met hun Fendt 820 en Krone ZX 400GL in Millen (D.).

  Loonbedrijf Fuchs aan het inkuilen voordat de donkere wolken het gras bereiken. Met hun Fendt 820 en Krone ZX 400GL in Millen (D.).

 • Een Case IH Puma 185CVX met nieuwe Grimme SE150-60 rooier.

  Een Case IH Puma 185CVX met nieuwe Grimme SE150-60 rooier.

 • Fendt 1050 op de Fendt Feldtag in Wadenbrunn 2014.

  Fendt 1050 op de Fendt Feldtag in Wadenbrunn 2014.

 • Een Renault Ares 735 RZ met een Hawe-meststrooier, links een Cat M313D van loonbedrijf Geertsema.

  Een Renault Ares 735 RZ met een Hawe-meststrooier, links een Cat M313D van loonbedrijf Geertsema.

 • Werklust WG18D met tweepaks Wifo-klem van loonbedrijf Hendriks Den Horn.

  Werklust WG18D met tweepaks Wifo-klem van loonbedrijf Hendriks Den Horn.

 • Een Nederlandse Fendt 824 rolt in Canada uit de zeecontainer.

  Een Nederlandse Fendt 824 rolt in Canada uit de zeecontainer.

 • Ven Agra Service met de Case IH CVX 1145 en een spaakwielbemester.

  Ven Agra Service met de Case IH CVX 1145 en een spaakwielbemester.

 • Koeien voeren met een Fendt 310 met USA 850CF, geladen door een JCB 541-70 met Trioliet Triomast 2S.

  Koeien voeren met een Fendt 310 met USA 850CF, geladen door een JCB 541-70 met Trioliet Triomast 2S.

 • Aardappels rooien door De Aardappelhoeve in Tielt (B.) met een Dewulf RA3060.

  Aardappels rooien door De Aardappelhoeve in Tielt (B.) met een Dewulf RA3060.

Laatste reacties

 • flyinghollander

  De VOR kan blij zijn met 5 fendt tractors in deze week.

 • deer123

  die 824 , dat was pas een mooi ding !

 • pinkeltje

  Hoe handig is het om in Canada een trekker te importeren die daar nooit is verkocht?

 • agri2

  Dan heb je in ieder geval iets wat een ander niet heeft pinkeltje, maar of het slim is weet ik ook niet.

 • Mels

  Pinkeltje,das heel handig daar de Fendt dealers hier,helaas moet ik erbij zeggen als JD fan in hart en nieren,veel en veel beter hun best doen dan de dealers van de andere groene kleur,helaas helaas denken zij dat ze de enige zijn en de beste. Ik spreek helaas uit ervaring. Geen verstand van European tractors,we are sorry. Dat is het antwoord. De Fendt dealer daarin tegen ziet het juist als een uitdaging om welk type dan ook te fixen. Vinden ze mooi. Ik scheer ze nu wel over een kam natuurlijk maar dit is de ervaring met de dealer alhier. Google maar even op Pentagon Farm Equipement. En ik heb er jammer genoeg geen aandelen in.

 • pinkeltje

  Verhaal klinkt heel herkenbaar. Anderzijds, mijn tip is en blijft dat wanneer je iets koopt dat je bedrijfsmatig wilt inzetten - ik heb het niet over liefhebberij - koop dan iets dat gangbaar is. Ook al doet de Fendt dealer nog zo zijn best, je bent beter af met een type waar wel een reguliere onderdelenvoorziening voor is en waar de monteurs enige ervaring mee hebben of toch minstens de scholing voor hebben gevolgd. Dat is NL zo maar dat is in Canada nog sterker het geval. Over de US zullen we het maar niet hebben. Als het niet allemaal kant en klaar voor hun neus staat en om de hoek van de straat verkrijgbaar is dan wensen ze je een prettige dag en dat is het dan. Maar allicht mag een ieder het op zijn eigen manier bekijken.

 • Gullef

  Er zijn bedrijven in Nederland die er helemaal op toegesplits zijn 2e hands trekkers naar de VS te exporteren, puur en alleen omdat daar haast geen goede 2e hands trekker is te krijgen, de trekkers worden hier gekocht, fronthef gaat eraf, vanghaken eraf en gewone heflatten eraan even over spuiten en hup de container in. Om in de VS een goeie gebruikte trekker te kopen van rond de 6000 u valt nog wel tegen, daar wordt alles helemaal afgereden tot het niet langer kan, en dan wordt het afgedankt aan de kant gezet.

 • ed12345

  Gulluf dan kijken ze maar even naar ons in Canada en dat zal in de USA niet anders zijn er zijn veel vooral grotere tractors te koop van tussen de 3 en 6 jaar oud ,die op een Lease (huur)contract geleverd zijn en hebben vaak tussen de 600 en 3000 uren Ik ken hier genoeg bedrijven 3 jaar en weg voor een nieuwe met volledige garantie en zelfs nooit geen accu vervangen Hier trekkers van 6000 uren zijn vaak oud. Zoals mijn eigen tractorsSssssst ,de meeste van de mijne heb ik gekocht rond de 7a8 jaar oud met van 1800 tot 3000 uren In de USA en hier zijn er grote bedrijven waar voor een vast bedrag elk jaar bv de combines ,de belangrijke trekkers en de maiszaaimachines omgeruild worden voor splinter nieuw .Dit wordt dan meestal gedaan direct met b.v.John Deere of Case en de dealer vergoed wordt voor de service

 • Mels

  Oja,Pinkeltje nog even dit,Trekkers en machines zijn hier beslist niet goedkoop dus kan het zomaar zijn dat deze Fendt in Canada dus nog steeds goedkoper is dan een trekker met evenveel uren uit Canada. Ik weet van iemand die zijn JD in Nederland heeft gekocht en hier naartoe heeft laten verschepen en goedkoper uit was dan hetzelfde type hier kopen. Zat nog alles op en aan ook en ze kunnen em,als ze zin hebben,nog maken ook zo een 7810.

 • ed12345

  Mels het is natuurlijk vaak zo dat een echte amerikaan in Europa niet echte als top wordt gezien vaak is b.v. de 3pt minder sterk ,minder lage versnellingen geen spaar aftakas e.d. en hier een europeaan vaak als cheap gebouwd WERD gezien, wat de 2e hands prijs beinvloed En de JD 7800 hier 2e hands gewoon ontzettend duur is De eersten werden hier voor $72000 nieuw verkocht dat is dik 20 jaar terug Nu brengt die trekker met pakweg 5000 uren nog $60000 op In vergelijk een Case 7120 kon ik toen ook voor $72000 kopen die brengt nu op met 5000 uren ong $48000 dit zijn dealer prijzen
  Ik denk dat hier de 78ers en de 64 ers modellen van JD in vergelijking met de nieuwprijs de duurste trekkers op de 2e hands markt zijn

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.