Mechanisatie

Foto & video 15371 x bekeken 3 reacties

De noviteiten op AgroTechniek Holland 2014

Boerderij doet uitgebreid verslag van AgroTechniek Holland 2014 (ATH 2014). We brengen het nieuws, maken actie- en sfeerbeelden en spreken ook met standhouders én bezoekers. In deze fotoreportage passeren diverse noviteiten de revue.

Foto

 • Schouten bouwt deze Grote Quickefeed MDW190 voerdoseerwagen van 19 kuub. Bijzonder is dat er vier staande in plaats van liggende walsen zijn gemonteerd. Deze zouden het voer beter verwerken. De wagen heeft een kunststof bodem en is er met enkele en tandemas.

  Schouten bouwt deze Grote Quickefeed MDW190 voerdoseerwagen van 19 kuub. Bijzonder is dat er vier staande in plaats van liggende walsen zijn gemonteerd. Deze zouden het voer beter verwerken. De wagen heeft een kunststof bodem en is er met enkele en tandemas.

  Foto: Foto: Koos Groenewold
 • Ben Schuitert importeert de Ierse Alstrong weidebeluchter. Deze gedragen versie heeft schoepen van 15 cm die bij een rijsnelheid tot 20 km/uur de zode beluchten. Achterop is een zaaimachine te monteren voor doorzaaien van gras. Prijs: €14.200.

  Ben Schuitert importeert de Ierse Alstrong weidebeluchter. Deze gedragen versie heeft schoepen van 15 cm die bij een rijsnelheid tot 20 km/uur de zode beluchten. Achterop is een zaaimachine te monteren voor doorzaaien van gras. Prijs: €14.200.

  Foto: Foto: Koos Groenewold
 • Smits in Veldhoven verkoopt Nodolini-elektronica waarmee de spuithoek van het kanon via een elektromotor aangedreven op zonne-energie is te sturen. Instelbaar is daardoor de correctie op wind via een windmeter op het kanon en ook een obstakel is te programmeren.

  Smits in Veldhoven verkoopt Nodolini-elektronica waarmee de spuithoek van het kanon via een elektromotor aangedreven op zonne-energie is te sturen. Instelbaar is daardoor de correctie op wind via een windmeter op het kanon en ook een obstakel is te programmeren.

  Foto: Foto: Koos Groenewold
 • Wie voorheen een zelfrijder met Kverneland spuittechniek wilde, kwam terecht bij Hogervorst in Noordwijkerhout die een Mazotti zelfrijder combineert met de spuittechniek uit Nieuw Vennep. Kverneland gaat dit voor de grote zelfrijders nu zelf doen: Kverneland iXDrive zelfrijder met Mazotti onderstel (400). Er is een type met 5000 l tank en driedeling opklapbare HSS boom van maximaal 40 meter breed.

  Wie voorheen een zelfrijder met Kverneland spuittechniek wilde, kwam terecht bij Hogervorst in Noordwijkerhout die een Mazotti zelfrijder combineert met de spuittechniek uit Nieuw Vennep. Kverneland gaat dit voor de grote zelfrijders nu zelf doen: Kverneland iXDrive zelfrijder met Mazotti onderstel (400). Er is een type met 5000 l tank en driedeling opklapbare HSS boom van maximaal 40 meter breed.

  Foto: Foto: Koos Groenewold
 • Kemp Machines in Houten heeft een kuilaandrukwals die ook kan verdelen. De wals van 4 ton is als verdeler 3 meter breed en 30 graden te knikken. De wals is aan beide zijden uit te schuiven tot 4,4 meter breed, te vullen met 1 kuub water en dan te gebruiken als drukwals.

  Kemp Machines in Houten heeft een kuilaandrukwals die ook kan verdelen. De wals van 4 ton is als verdeler 3 meter breed en 30 graden te knikken. De wals is aan beide zijden uit te schuiven tot 4,4 meter breed, te vullen met 1 kuub water en dan te gebruiken als drukwals.

  Foto: Foto: Koos Groenewold
 • John Deere kocht tot nu toe de grootpakpersen in bij Kuhn. Het kocht het intellectueel eigendom, zodat het de persen naar eigen inzicht kan aanpassen. De persen worden nog wel in Geldrop gebouwd. John Deere gebruikt dubbele knopers en paste ook het uiterlijk aan.

  John Deere kocht tot nu toe de grootpakpersen in bij Kuhn. Het kocht het intellectueel eigendom, zodat het de persen naar eigen inzicht kan aanpassen. De persen worden nog wel in Geldrop gebouwd. John Deere gebruikt dubbele knopers en paste ook het uiterlijk aan.

  Foto: Foto: Koos Groenewold
 • Farmstore toonde een eenvoudige Sulky gps-strooier, de DX 30+. Gps zorgt voor het openen en sluiten op de kopakker en doet dat nauwkeuriger dan u het handmatig kunt doen. De strooier, met een bakinhoud van maximaal 3.000 liter, strooit maximaal 36 m breed.

  Farmstore toonde een eenvoudige Sulky gps-strooier, de DX 30+. Gps zorgt voor het openen en sluiten op de kopakker en doet dat nauwkeuriger dan u het handmatig kunt doen. De strooier, met een bakinhoud van maximaal 3.000 liter, strooit maximaal 36 m breed.

  Foto: Foto: Koos Groenewold
 • Het grote trekkernieuws als de nieuwe Fendt 300-serie en de Deutz-Fahr 9-serie trok de aandacht, maar was al bekend. Het nieuws bij Branson amper. Slootsmid toonde de sterkste Branson K78 van 78 pk, met 16V/16A bak, omkeershutlle en elektronische hef die zo uit een John Deere lijkt te komen. De viercilinder Cummins-licentiemotor heeft een DPF-filter, voldoet aan Tier IV en is te krijgen vanaf €28.250.

  Het grote trekkernieuws als de nieuwe Fendt 300-serie en de Deutz-Fahr 9-serie trok de aandacht, maar was al bekend. Het nieuws bij Branson amper. Slootsmid toonde de sterkste Branson K78 van 78 pk, met 16V/16A bak, omkeershutlle en elektronische hef die zo uit een John Deere lijkt te komen. De viercilinder Cummins-licentiemotor heeft een DPF-filter, voldoet aan Tier IV en is te krijgen vanaf €28.250.

  Foto: Foto: Koos Groenewold
 • Concept staat er op de Pompeo spuitmachine van Maschio. Daarmee wil de fabrikant aangeven dat dit nog niet de definitieve uitvoering is. De Comet pomp en Arag-gps sectieafsluiting zullen wel blijven en de hydraulisch geveerde achteras waarschijnlijk ook wel.

  Concept staat er op de Pompeo spuitmachine van Maschio. Daarmee wil de fabrikant aangeven dat dit nog niet de definitieve uitvoering is. De Comet pomp en Arag-gps sectieafsluiting zullen wel blijven en de hydraulisch geveerde achteras waarschijnlijk ook wel.

  Foto: Foto: Frits Huiden
 • Beco staat bekend om zijn kippers voor intensief gebruik. Maar de Ultra is een eenvoudiger en daarmee goedkoper alternatief. Hij is er als 13 en als 15 tonner. Ondanks zijn eenvoud toch met led-verlichting, nastelbare achterklep en graanschuif.

  Beco staat bekend om zijn kippers voor intensief gebruik. Maar de Ultra is een eenvoudiger en daarmee goedkoper alternatief. Hij is er als 13 en als 15 tonner. Ondanks zijn eenvoud toch met led-verlichting, nastelbare achterklep en graanschuif.

  Foto: Foto: Koos Groenewold
 • Na een jarenlange afwezigheid is de Franse fabrikant van voermachines Lucas G terug in Nederland. Een fabrieksvertegenwoordiger is bezig met het opzetten van een dealernetwerk. Er kunnen nog dealers bij, aldus de tekst op de voermengwagen.

  Na een jarenlange afwezigheid is de Franse fabrikant van voermachines Lucas G terug in Nederland. Een fabrieksvertegenwoordiger is bezig met het opzetten van een dealernetwerk. Er kunnen nog dealers bij, aldus de tekst op de voermengwagen.

  Foto: Foto: Koos Groenewold
 • Het Sloveense SIP had in zijn schudderlijn een gat tussen de 8 meter en de 15 meter brede schudders. Dat is nu opgevuld met een 11 meter schudder, met 10 rotors. Importeur Zonna toont de schudder in de nieuwe kleurstelling van SIP: rood met antraciet.

  Het Sloveense SIP had in zijn schudderlijn een gat tussen de 8 meter en de 15 meter brede schudders. Dat is nu opgevuld met een 11 meter schudder, met 10 rotors. Importeur Zonna toont de schudder in de nieuwe kleurstelling van SIP: rood met antraciet.

  Foto: Foto: Frits Huiden
 • De Agrifac Condor Endurance zelfrijdende spuit heeft een 90 cm langere wielbasis voor de 8.000-litertank. Dankzij een grotere stuurhoek verandert de draaicirkel niet. De vloeistofstroom in de machine is verbeterd, voor nog minder restvloeistof.

  De Agrifac Condor Endurance zelfrijdende spuit heeft een 90 cm langere wielbasis voor de 8.000-litertank. Dankzij een grotere stuurhoek verandert de draaicirkel niet. De vloeistofstroom in de machine is verbeterd, voor nog minder restvloeistof.

  Foto: Foto: Koos Groenewold
 • Ook maaidorsers moeten aan emissienormen voldoen en daarom paste Claas de Tucano aan. De Mercedes-motoren voldoen aan Fase IV. Herkenbaar is de nieuwe Tucano vooral aan de bovenlossing van de graantank. De machines hebben veel kenmerken van de luxere Lexions.

  Ook maaidorsers moeten aan emissienormen voldoen en daarom paste Claas de Tucano aan. De Mercedes-motoren voldoen aan Fase IV. Herkenbaar is de nieuwe Tucano vooral aan de bovenlossing van de graantank. De machines hebben veel kenmerken van de luxere Lexions.

  Foto: Foto: Koos Groenewold

Laatste reacties

 • Rebbie

  Leuk die demo's alleen kun je het resultaat niet bekijken omdat je achter de sloot moet blijven.
  Dus volgende keer anders aub anders hebben de demo's geen zin.

 • Ties S

  ben er een middag geweest... meer tijd was er niet... viel mij eigenlijk ronduit tegen..... als je niet geweest bent heb je heel weinig gemist...

 • pinkeltje

  Demo's zijn er ook niet om het resultaat te bekijken maar om publiek te trekken. Net zo min als de beurs er is omdat boeren anders niet zouden weten wat er te koop is. Maar voor boeren net als voor handelaren en aanverwanten is het belang van een beurs dat je in een dag tijd heel veel mensen kunt spreken en zo links en rechts wat ideeën kunt opdoen. En voor veel mensen is het gewoon een dagje uit. Lekker kijken naar spullen die je toch niet gaat kopen. Daar heeft de organisator dan weer belang bij want iedere bezoeker telt. Voor de kassa en om naar adverteerders en deelnemers toe mooie sier te maken.

Of registreer je om te kunnen reageren.