Mechanisatie

Foto & video 5136 x bekeken 8 reacties

Deutz-Fahr 5G- en 5D-serie

Met de 5G- en 5D-serie komt Deutz-Fahr met een stortvloed aan modellen rond 90 pk.

Foto

 • 

De 5G en de 5D gaan de Agrofarm en Agroplus deels vervangen. De trekkers uit SDF-fabriek in Treviglio (It) hebben drie- en viercilinder motoren van 75 tot maximaal 109 pk.

  De 5G en de 5D gaan de Agrofarm en Agroplus deels vervangen. De trekkers uit SDF-fabriek in Treviglio (It) hebben drie- en viercilinder motoren van 75 tot maximaal 109 pk.

  Foto: Frits Huiden
 • 
De 5D, die de Agroplus vervangt. Deutz-Fahr had in de 5-serie al de zwaardere 5TTV-, 5P- en 5C-series.

  De 5D, die de Agroplus vervangt. Deutz-Fahr had in de 5-serie al de zwaardere 5TTV-, 5P- en 5C-series.

  Foto: Frits Huiden
 • 

Zwaarste model in de 5G-serie is de viercilinder 5115.4 G van 109 pk in HD-uitvoering. Boerderij probeerde hem uit voor een Lemken-schijvencultivator.

  Zwaarste model in de 5G-serie is de viercilinder 5115.4 G van 109 pk in HD-uitvoering. Boerderij probeerde hem uit voor een Lemken-schijvencultivator.

  Foto: Frits Huiden
 • 

De 5G-serie is verkrijgbaar in drie uitvoeringen: HD (Heavy Duty), MD (Mid Duty) en LD (Light Duty) en drie vermogens. De HD-uitvoering heeft een viercilindermotor, bij de MD is er een drie- of viercilindermotor, en de LD is er alleen als driepitter.

  De 5G-serie is verkrijgbaar in drie uitvoeringen: HD (Heavy Duty), MD (Mid Duty) en LD (Light Duty) en drie vermogens. De HD-uitvoering heeft een viercilindermotor, bij de MD is er een drie- of viercilindermotor, en de LD is er alleen als driepitter.

  Foto: Frits Huiden
 • 
De 5G gebruikt de FARMotion T4i-motoren van SDF uit Treviglio (geen Deutz dus) met Bosch-commonrail, EGR en DOC. SDF hanteert een modulaire bouwwijze, zodat het de drie- en viercilinders in andere werelddelen ook gewoon als Stage 1- en Stage 2-motoren kan verkopen.

  De 5G gebruikt de FARMotion T4i-motoren van SDF uit Treviglio (geen Deutz dus) met Bosch-commonrail, EGR en DOC. SDF hanteert een modulaire bouwwijze, zodat het de drie- en viercilinders in andere werelddelen ook gewoon als Stage 1- en Stage 2-motoren kan verkopen.

  Foto: Frits Huiden
 • 

Er zijn diverse transmissies met 8 tot maar liefst 60 versnellingen, waaronder twee- en drietraps powershiftbakken en een top van 40 km/uur. De intensiteit van de Deutz-omkeershuttle is in vijf standen instelbaar. Wat ontbreekt is speedmatching tussen de drie powershifttrappen.

  Er zijn diverse transmissies met 8 tot maar liefst 60 versnellingen, waaronder twee- en drietraps powershiftbakken en een top van 40 km/uur. De intensiteit van de Deutz-omkeershuttle is in vijf standen instelbaar. Wat ontbreekt is speedmatching tussen de drie powershifttrappen.

  Foto: Frits Huiden
 • 


Is de 5D (behalve de motor) qua techniek gelijk aan de AgroPlus, de 5G is werkelijk een nieuwe trekker. Dat blijkt al aan het Giugiaro-design met een stoer voorkomen zoals bij de grotere 6- en 7-serie.

  Is de 5D (behalve de motor) qua techniek gelijk aan de AgroPlus, de 5G is werkelijk een nieuwe trekker. Dat blijkt al aan het Giugiaro-design met een stoer voorkomen zoals bij de grotere 6- en 7-serie.

  Foto: Frits Huiden
 • 
De spatborden achter dragen led-verlichting.

  De spatborden achter dragen led-verlichting.

  Foto: Frits Huiden
 • 
De maximale bandenmaat 420/85R38 past maar net onder de spatborden.

  De maximale bandenmaat 420/85R38 past maar net onder de spatborden.

  Foto: Frits Huiden
 • 
De 5TTV en 5P (powershift) kregen het cabineframe van de oude Agrotron K. De cabine op de 5G (foto) is dezelfde als op de 5C. Daarmee is hij ruimer dan voorheen, met een nieuwe airco en een andere daklijn. Behalve de achterruit kun je ook de voorruit en het dakraam openen om het door te laten waaien.

  De 5TTV en 5P (powershift) kregen het cabineframe van de oude Agrotron K. De cabine op de 5G (foto) is dezelfde als op de 5C. Daarmee is hij ruimer dan voorheen, met een nieuwe airco en een andere daklijn. Behalve de achterruit kun je ook de voorruit en het dakraam openen om het door te laten waaien.

  Foto: Frits Huiden
 • 

Onhandig: de constructeurs plaatsten de vochtafvoer van de airco boven de achterruit. Waardoor deze nat spettert, en stof op de ruit in een plakkaat bagger verandert. Deutz belooft een oplossing.

  Onhandig: de constructeurs plaatsten de vochtafvoer van de airco boven de achterruit. Waardoor deze nat spettert, en stof op de ruit in een plakkaat bagger verandert. Deutz belooft een oplossing.

  Foto: Frits Huiden
 • 

Op de zijconsole bedien je hef, aftakastoeren en assen elektronisch. De mechanische hydrauliekventielen domineren. De groepenpook zit diep tussen console en stoel.

  Op de zijconsole bedien je hef, aftakastoeren en assen elektronisch. De mechanische hydrauliekventielen domineren. De groepenpook zit diep tussen console en stoel.

  Foto: Frits Huiden
 • 

De 5G kenmerkt zich door de talrijke uitvoeringen. De 4.300 kg zware trekker heeft een wielbasis van 2.400 mm en maximaal 60 versnellingen voor- en achteruit.

  De 5G kenmerkt zich door de talrijke uitvoeringen. De 4.300 kg zware trekker heeft een wielbasis van 2.400 mm en maximaal 60 versnellingen voor- en achteruit.

  Foto: Frits Huiden
 • 
Op de kopakker halveert het SDD-systeem de standaard 3¼ stuuromwentelingen van links naar rechts.

  Op de kopakker halveert het SDD-systeem de standaard 3¼ stuuromwentelingen van links naar rechts.

  Foto: Frits Huiden
 • 
De Deutz-Fahr 5115.4 G staat in de prijslijst vanaf €57.000 ex btw.

  De Deutz-Fahr 5115.4 G staat in de prijslijst vanaf €57.000 ex btw.

  Foto: Frits Huiden

Laatste reacties

 • ed12345

  Een spatbord wat maar net vrij komt van de band kan onder natte omstandigheden al gauw problemen geven. Deze trekkers dragen dus alleen nog maar de naam Deutz nu de motor zelfs van een ander fabrikaat is.De kwaliteit van deze motoren moet in de toekomst nog bewezen worden ,waar Deutz motoren juist een goede reputatie hebben

 • Jan-Zonderland

  Qua design zijn ze bij DF de weg een beetje kwijt lijkt me. Vond de grote modellen al lelijk, deze kleinere zijn m.i. ook niet echt geslaagd. Uiteindelijk gaat het erom wat er onderhuids zit maar het oog wil toch ook wel wat.

 • ...............

  het onderhuidse komt uit Italia, dus dat kan ook niet wat zijn.

 • Ernst-Jan

  Ed: mwah, zijn die Deutz motoren echt zo geweldig, goed en
  zuinig?
  Bedrijf hier in de buurt dat nog met Fendt werkt en ze gebruikte op het volle vermogen: daar zijn die motoren met hun relatief kleine inhoud niet op gemaakt blijkbaar, het verbruik lag enorm hoog. Bedrijf schakelt nu over op Axion's 900's waardoor het gebruik per fors daalde(meer cilinder inhoud, minder compacte motor).

  Met de kleinere motoren is volgens mij ook niet koek en ei wat betreft kwaliteit. De twee grootste aandeelhouders van Deutz AG (motoren) zijn SDF en Volvo (en de Deutsche Bank is de derde aandeelhouder). In de lichte machines van Volvo werd vaak Deutz gebruikt, maar is op een ander merk overgestapt of heeft zelf een eigen 4 cilinder diesel ontwikkeld. Ook SDF lijkt dit te hebben gedaan. Als aandeelhouder doe je dat ook niet zo maar lijkt me...

 • ed12345

  Jan we weten het wel ze moeten eerst geel en grijs gespoten worden voor jij ze een blik waardig acht,haha wat het uiterlijk aangaat is het voor ons ouderen altijd even wennen
  Ernst Jan wat de Deutz motoren aangaat is mijn ervaring met de luchtgekoelde in kranen en(buiten)water gekoeld in een zandzuiger ,de luchtgekoelde ,als je koeling netjes schoon hield konden ze makkelijk 20'000 uren mee ,krukas en drijfstangen waren erg groot bemeten voor het aantal pk's
  de natte Deutz was een langzaamloper met ik geloof max
  460 rpm was gebouwd om een man's werkende leven mee te kunnen op binnenschepen zijn er nog genoeg die al 40 jaar of langer elke dag draaien met natuurlijk periodiek onderhoud.Maar ik ben het helemaal met je eens dat die driftige motoren met weinig inhoud vaak geen lang leven is beschoren .Dat SDF en Volvo andere motoren inbouwen is natuurlijk een kwestie van centjes het is tegenwoordig een zeldzaamheid dat een nieuwe machine of trekker tot de grond versleten wordt ,dus dan wordt het vaak wie kan mij de voordeligste trekker of machine leveren en daar worden kantjes voor geknipt

 • ed12345

  Jan Zonderland ,ik denk toch dat je voorzichtig moet worden om die Deutzen niet mooi te noemen ,ze hebben het gehoord !!!!! om jou je woorden te doen inslikken ,lees ik net in de boerderij ,neemt CLAAS!!!!! deze modellen op in hun programma!!!!!!!!!!!!!!!!! dus over een jaartje of 8 a 10 wanneer jij jouw ,ovrigens mooie, kleine Renault's alleen nog gebruikt om naar de antiek dagen te gaan ,komt er een olijf groen met rode wielen deutzje naar Dresden ja toch

 • Midway

  Wat die diesel zuipende fendtjes betreft de deutz motoren die daar in staan zul je in geen enkele deutz trekker tegen komen. De motoren die fendt gebruikt zijn naar hun specificaties gebouwd.

 • John*

  ik snap van het hele modellen gamma helemaal niets meer. is het nu niet meer mogelijk om een naam voor serie, vermogen en uitvoering aan te houden ???

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.