Mechanisatie

Foto & video 4707 x bekeken 5 reacties

Agrifac heeft weer een getrokken Milan

De vierkante Milan was gedateerd en werd niet meer verkocht. Om toch weer een getrokken spuit in het programma te hebben, verkoopt Agrifac nu de Meteor van zusje Evrard onder eigen naam. Een impressie.

Foto

 • Bij de Exel Group horen naast Agrifac ook zusterbedrijven Hardi, Evrard, Berthoud en Tecnoma. De getrokken Evrard Meteor spuit van Agrifac is rood en heeft de naam Milan. Agrifac gaat de spuit zelf verder door ontwikkelen. Het Franse Evrard is een onderdeel van het Deense Hardi dat ook bij Exel hoort. Foto's: Mark Pasveer

  Bij de Exel Group horen naast Agrifac ook zusterbedrijven Hardi, Evrard, Berthoud en Tecnoma. De getrokken Evrard Meteor spuit van Agrifac is rood en heeft de naam Milan. Agrifac gaat de spuit zelf verder door ontwikkelen. Het Franse Evrard is een onderdeel van het Deense Hardi dat ook bij Exel hoort. Foto's: Mark Pasveer

 • De boom wordt ingekocht bij het Franse Pommier, bekend van aluminium spuitbomen. Deze is in drie delen op te vouwen en maximaal 44 meter breed.

  De boom wordt ingekocht bij het Franse Pommier, bekend van aluminium spuitbomen. Deze is in drie delen op te vouwen en maximaal 44 meter breed.

 • Was de oude Agrifac spuit nog een ouderwets ogende spuit met vierkante tank en dito vormgeving: de huidige Milan is modern gestyled.

  Was de oude Agrifac spuit nog een ouderwets ogende spuit met vierkante tank en dito vormgeving: de huidige Milan is modern gestyled.

 • In tegenstelling tot de oude Milan, heeft de nieuwe Milan geen smalle spoorbreedte meer van 1,50 meter.

  In tegenstelling tot de oude Milan, heeft de nieuwe Milan geen smalle spoorbreedte meer van 1,50 meter.

 • De boom hangt niet meer in een hefmast maar in een parallellogram. Via een pendulesysteem is de horizontale balans geborgd. Tegen zwiep zijn er twee grote schokdempers. Boomhoogteregeling via ultrasoonsensoren is een optie. De boom beschikt standaard over een ringleiding.

  De boom hangt niet meer in een hefmast maar in een parallellogram. Via een pendulesysteem is de horizontale balans geborgd. Tegen zwiep zijn er twee grote schokdempers. Boomhoogteregeling via ultrasoonsensoren is een optie. De boom beschikt standaard over een ringleiding.

 • Het chassis is op twee plaatsen geveerd. De twee kleinste uitvoeringen hebben in de dissel rubberen blokken zitten. Bij de zwaarste uitvoering van 5.400 liter zijn dat bladveren.

  Het chassis is op twee plaatsen geveerd. De twee kleinste uitvoeringen hebben in de dissel rubberen blokken zitten. Bij de zwaarste uitvoering van 5.400 liter zijn dat bladveren.

 • Standaard is er een centrifugaalpomp. Een membraanpomp is optie. De pomp is mooi weggewerkt achter kunststofkappen. Op deze kappen is vanuit de trekker een duidelijke wijzer die dient als capaciteitsmeter. Dit instrument middelt de rijsnelheid en de werkdruk.

  Standaard is er een centrifugaalpomp. Een membraanpomp is optie. De pomp is mooi weggewerkt achter kunststofkappen. Op deze kappen is vanuit de trekker een duidelijke wijzer die dient als capaciteitsmeter. Dit instrument middelt de rijsnelheid en de werkdruk.

 • Bediening van de twee handkranen gaat via redelijk duidelijke symboliek. Rood zijn drukfuncties en zwart zuigfuncties. Elektrische kranen zijn optie.

  Bediening van de twee handkranen gaat via redelijk duidelijke symboliek. Rood zijn drukfuncties en zwart zuigfuncties. Elektrische kranen zijn optie.

 • Geen eenvoudige Teejet-computer meer maar een moderne spuitcomputer met optioneel Trimble-gps voor 13 secties.

  Geen eenvoudige Teejet-computer meer maar een moderne spuitcomputer met optioneel Trimble-gps voor 13 secties.

 • De Milan heeft een lange bouw, karakteristiek voor Franse spuiten.

  De Milan heeft een lange bouw, karakteristiek voor Franse spuiten.

 • De stuuruitslag van 54 graden. De fuseebesturing wordt aangestuurd via een gyroscoop.

  De stuuruitslag van 54 graden. De fuseebesturing wordt aangestuurd via een gyroscoop.

 • De fustreiniger bergt enige handigheidjes die Agrifac ook op zijn zelfrijders wil overnemen.

  De fustreiniger bergt enige handigheidjes die Agrifac ook op zijn zelfrijders wil overnemen.

 • Tussen as en frame huist een dikke spiraalveer met een diameter van zo’n 40 centimeter en daarin nog eens een schokdemper om trillingen uit te bannen.

  Tussen as en frame huist een dikke spiraalveer met een diameter van zo’n 40 centimeter en daarin nog eens een schokdemper om trillingen uit te bannen.

 • De Milan 5400 is er in de gereden uitvoering voor €124.000. De kleinste Milan 3500 is er vanaf €85.000.

  De Milan 5400 is er in de gereden uitvoering voor €124.000. De kleinste Milan 3500 is er vanaf €85.000.

 • Ook het typeplaatje verraad de herkomst van de spuit uit de Hardi-Evrardfabriek in Beaurainville.

  Ook het typeplaatje verraad de herkomst van de spuit uit de Hardi-Evrardfabriek in Beaurainville.

Laatste reacties

 • williambrooymans

  die is aardig aan de prijs. daar koop je bij de concurrent een hele complete tandemasser voor.

 • Jan-Zonderland

  E 85.000 voor een 'kleine' getrokken spuit ? Nee, dan blijf ik toch maar met mijn vierkante, gedateerde (Agrifac) Sieger HD rijden. En het lijkt me niet echt fijn rijden met de wielen zo ver naar achteren. Veel oplegdruk op de trekker. En de spoorbreedte die niet op 1.50 mtr kan, dat kost klanten want het merendeel van de boeren rijdt nog steeds op 1.50.
  Maar wat zijn nu de handigheidjes in de fustreiniger ?

 • marc47

  Blijft veel hangen onderweg; die spuit vertrekt in Beaurainville voor nog geen 70 000,-€

 • 7

  Voor die prijs blijven wij nog wel even rijden met onze sieger spuit achter de trekker :D
  Alles wat nieuw is, blijft meestal leuk speelgoed....

 • aqwzsx12

  en voor 85000 had ik er al een cabine en motor bijgedacht!
  koop een zelfrijder agrifac van 7 j ook voor die prijs, beste machines.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.