Mechanisatie

Foto & video 3289 x bekeken 6 reacties

Zo werkt de hybride MultiToolTrac

Eerder al maakte Boerderij de komst van de MultiToolTrac bekend. Echter, onlangs werden ook de technische details van de MultiToolTrac onthuld op de vakbeurs Esef.

Foto

 • Het bedrijf Elsto uit Voorhout (Z.-H.) ontwikkelde het hybride aandrijfsysteem van het voertuig en gaf hierover een persconferentie. Elsto is onderdeel van de Stokvis Group, die al bijna veertig jaar actief is op het gebied van industriële aandrijvingen en besturingen. Doordat Elsto het dealerschap heeft van diverse fabrikanten heeft het bedrijf het merendeel van de gebruikte componenten zelf in huis. Bekijk de foto's voor de werking.

  Het bedrijf Elsto uit Voorhout (Z.-H.) ontwikkelde het hybride aandrijfsysteem van het voertuig en gaf hierover een persconferentie. Elsto is onderdeel van de Stokvis Group, die al bijna veertig jaar actief is op het gebied van industriële aandrijvingen en besturingen. Doordat Elsto het dealerschap heeft van diverse fabrikanten heeft het bedrijf het merendeel van de gebruikte componenten zelf in huis. Bekijk de foto's voor de werking.

 • 
Het voertuig wordt aangedreven door vier asynchrone, elektrische wielmotoren.

  Het voertuig wordt aangedreven door vier asynchrone, elektrische wielmotoren.

 • 
De benodigde energie wordt gehaald uit een accupakket. Als dat niet toereikend is, wordt energie opgewekt door een generator (onderste elementen op foto).

  De benodigde energie wordt gehaald uit een accupakket. Als dat niet toereikend is, wordt energie opgewekt door een generator (onderste elementen op foto).

 • 


Groot voordeel van de elektrische aandrijving is dat het volledige koppel vanuit stilstand beschikbaar is. De trekker heeft bovendien een slim assenmanagement, waaronder antislipcontrole op alle wielen.

  Groot voordeel van de elektrische aandrijving is dat het volledige koppel vanuit stilstand beschikbaar is. De trekker heeft bovendien een slim assenmanagement, waaronder antislipcontrole op alle wielen.

 • 
Een RTK-gps-module met twee ontvangers is geïntegreerd met de elektrische aandrijving, waardoor een uiterst nauwkeurige regeling ontstaat. Bediening gaat deels via een tablet. Over twee maanden rijdt de eerste trekker zijn rondjes over het veld.

  Een RTK-gps-module met twee ontvangers is geïntegreerd met de elektrische aandrijving, waardoor een uiterst nauwkeurige regeling ontstaat. Bediening gaat deels via een tablet. Over twee maanden rijdt de eerste trekker zijn rondjes over het veld.

 • De Claas-cabine is over de gehele lengte van het frame verschuifbaar, waardoor twee laadvloerposities ontstaan. De spoorbreedte is voor transport en beddenteelt verstelbaar van 2,25 tot 3,25 meter.

  De Claas-cabine is over de gehele lengte van het frame verschuifbaar, waardoor twee laadvloerposities ontstaan. De spoorbreedte is voor transport en beddenteelt verstelbaar van 2,25 tot 3,25 meter.

Nico Rodenburg

Laatste reacties

 • agpros

  De volgende presentatie is waarschijnlijk a.s. dinsdag.

 • deer123

  dat zou wel een beetje dom van hun zijn, want dit is hoe de trekkers er in de toekomst uit gaan zien, als dit nep blijkt te zijn hebben de die echt dit soort trekkers straks gaan bouwen, het bedrijf Elsto niet nodig...

 • pinkeltje

  Hoezo zou dit nep zijn?

 • geen boer

  qua bouw misschien de toekomst, maar qua aandrijving heb ik twijfels. Om een beetje actieradius te hebben moet dat ding enorme accu's aan boord hebben, die erg duur maar ook heel zwaar zijn. En zelfs dan lijkt het me vrijwel onmogelijk om er voordelen uit te halen.
  Op autogebied wordt er zonder flinke subsidies helemaal niks electrisch verkocht, waarom zou dat in de landbouw (wat technisch nog veel uitdagender is in een minder grote markt) wél gebeuren?

 • geen boer

  ...maar als 1 april grap zou het dan weer wél geslaagd zijn!

 • n.rodenburg1

  Om iedereen uit de droom (en 1 april grap) te halen, komende maanden wordt het eerste model beproefd in de praktijk. Onlangs was op de beurs namelijk al een bijna complete trekker te zien.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.