Mechanisatie

Foto & video 5573 x bekeken laatste update:19 nov 2014

Eima: Italianen pakken uit

Bologna - De Eima in Italië toont op kleurrijke en brede wijze het nieuws van grote merken en machines van kleine fabrikanten en voor allerhande teelten.

Foto

 • In het knalgeel introduceerde McCormick nu eindelijk zijn cvt-transmissie in de X6- en X7-serie. De ZF-bak is daarmee zowel in de vier- als zescilinders te krijgen. In een hoekje van de stand kon men vast naar een 3D-film van de komende X8 gluren.

  In het knalgeel introduceerde McCormick nu eindelijk zijn cvt-transmissie in de X6- en X7-serie. De ZF-bak is daarmee zowel in de vier- als zescilinders te krijgen. In een hoekje van de stand kon men vast naar een 3D-film van de komende X8 gluren.

  Foto: Frits Huiden
 • De Valtra T-serie is compleet nieuw opgebouwd en kenmerkt zich door een vijf-stijlencabine met flink dakraam, een nieuw design en eenvoudigere bediening. Zo is de rijhendel voor de cvt nu bovenop de armleuning gezet.

  De Valtra T-serie is compleet nieuw opgebouwd en kenmerkt zich door een vijf-stijlencabine met flink dakraam, een nieuw design en eenvoudigere bediening. Zo is de rijhendel voor de cvt nu bovenop de armleuning gezet.

  Foto: Frits Huiden
 • Mazotti heeft een kleinere versie van de MAF-zelfrijder gebouwd. De MAF4180 heeft een 180 pk JCB viercilinder motor, een 4.000 liter tank en is 60 cm korter en met 9 ton eigengewicht, 2 ton lichter als de grote MAF spuit.

  Mazotti heeft een kleinere versie van de MAF-zelfrijder gebouwd. De MAF4180 heeft een 180 pk JCB viercilinder motor, een 4.000 liter tank en is 60 cm korter en met 9 ton eigengewicht, 2 ton lichter als de grote MAF spuit.

  Foto: Frits Huiden
 • Dieci komt na de Agri Pivot T60 knikshovel nu met de zwaardere T80 uitvoering. Deze shovel met telescopische giek weegt 8 ton en tilt tot 5,2 meter hoog op de palletlepels. Krachtbron is een 105 kW (140 pk) FPT motor die ook AdBlue nodig heeft.

  Dieci komt na de Agri Pivot T60 knikshovel nu met de zwaardere T80 uitvoering. Deze shovel met telescopische giek weegt 8 ton en tilt tot 5,2 meter hoog op de palletlepels. Krachtbron is een 105 kW (140 pk) FPT motor die ook AdBlue nodig heeft.

  Foto: Frits Huiden
 • Het Italiaanse Goldini heeft met de Q110 een compleet nieuwe telg in huis. De compacte trekker is voorzien van de nieuwe Goldini styling en heeft een 75 kW (102 pk) common-rail motor, een 24V/12A bak, Hi-Lo en rijdt maximaal 40 km/uur.

  Het Italiaanse Goldini heeft met de Q110 een compleet nieuwe telg in huis. De compacte trekker is voorzien van de nieuwe Goldini styling en heeft een 75 kW (102 pk) common-rail motor, een 24V/12A bak, Hi-Lo en rijdt maximaal 40 km/uur.

  Foto: Frits Huiden
 • Net als bijvoorbeeld Kuhn, ROC en Oxbo heeft nu ook Sigma 4 een bandhark. De M8 Multi Merge heeft een werkbreedte van 7,3 meter en is opgeklapt 3,95 meter hoog. Het concept komt niet makkelijk van de grond maar er blijven nieuwe merken instappen.

  Net als bijvoorbeeld Kuhn, ROC en Oxbo heeft nu ook Sigma 4 een bandhark. De M8 Multi Merge heeft een werkbreedte van 7,3 meter en is opgeklapt 3,95 meter hoog. Het concept komt niet makkelijk van de grond maar er blijven nieuwe merken instappen.

  Foto: Frits Huiden
 • De nieuwe Claas Atos heeft een SDF-motor met DOC en EGR. De Atos is verkrijgbaar in zes modellen van 56 tot 80 kW. Er is keuze uit een transmissie met hi-lo en een met een drietrapspowershift.

  De nieuwe Claas Atos heeft een SDF-motor met DOC en EGR. De Atos is verkrijgbaar in zes modellen van 56 tot 80 kW. Er is keuze uit een transmissie met hi-lo en een met een drietrapspowershift.

  Foto: Frits Huiden
 • Een van de vele onbekende merken op de beurs is het Italiaanse Acma. Toch bestaat het merk al sinds 1958 en heeft het een moderne lijn machines van maaiers, schudders en harken.

  Een van de vele onbekende merken op de beurs is het Italiaanse Acma. Toch bestaat het merk al sinds 1958 en heeft het een moderne lijn machines van maaiers, schudders en harken.

  Foto: Frits Huiden
 • Chery beloofde op de Agritechnica nog grote modellen voor Europa maar werd onlangs overgenomen door Zoomlion. De zware trekkers voldoen niet aan de emissie-eisen.

  Chery beloofde op de Agritechnica nog grote modellen voor Europa maar werd onlangs overgenomen door Zoomlion. De zware trekkers voldoen niet aan de emissie-eisen.

  Foto: Frits Huiden
 • Kubota trok veel bezoekers met de M7 serie met k-VT traploze bak. De pers mocht er al eerder mee rijden maar in het openbaar was hij nog niet te zien. De moderne trekker heeft de terminal van Kverneland geïntegreerd op de armleuning voor de trekkerfuncties.

  Kubota trok veel bezoekers met de M7 serie met k-VT traploze bak. De pers mocht er al eerder mee rijden maar in het openbaar was hij nog niet te zien. De moderne trekker heeft de terminal van Kverneland geïntegreerd op de armleuning voor de trekkerfuncties.

  Foto: Frits Huiden
 • Deze drieasser voor toediening van vloeibare meststoffen weegt leeg 14 ton en heeft een 184 kW John Deere-motor. De gigant uit de Unigreenfabriek van Maschio Gaspardo is met bemester 11 meter lang en vier meter hoog. De doorrijhoogte is 1,65 meter.

  Deze drieasser voor toediening van vloeibare meststoffen weegt leeg 14 ton en heeft een 184 kW John Deere-motor. De gigant uit de Unigreenfabriek van Maschio Gaspardo is met bemester 11 meter lang en vier meter hoog. De doorrijhoogte is 1,65 meter.

  Foto: Frits Huiden

Of registreer je om te kunnen reageren.