Mechanisatie

Foto & video 8703 x bekeken 15 reacties

Veel mensen en machines op Oudenaarde

De combinatie van beurs, demonstratie en Belgische gemoedelijkheid trok dit jaar 78.000 bezoekers naar het Belgische Oudenaarde. Op 21 en 22 september waren daar de Werktuigendagen, met een mix van nationaal en internationaal nieuws.

Foto

 • Op 21 en 22 september waren in het Belgische Oudenaarde de Werktuigendagen. De combinatie van beurs, demonstratie en Belgische gemoedelijkheid trok dit jaar 78.000 bezoekers, met een mix van nationaal en internationaal nieuws. Het is soms dringen op de gangpaden.

  Op 21 en 22 september waren in het Belgische Oudenaarde de Werktuigendagen. De combinatie van beurs, demonstratie en Belgische gemoedelijkheid trok dit jaar 78.000 bezoekers, met een mix van nationaal en internationaal nieuws. Het is soms dringen op de gangpaden.

  Foto: Peter Roek
 • Een van de primeurs op de beurs is de Lemken Rubin 12-schijfeg met grote schijven.

  Een van de primeurs op de beurs is de Lemken Rubin 12-schijfeg met grote schijven.

  Foto: Peter Roek
 • Een andere primeur is de Rabe-ploeg voor brede banden. De ploeg heeft hiervoor een kleine schaar achter, die een brede, ondiepe voor achterlaat.

  Een andere primeur is de Rabe-ploeg voor brede banden. De ploeg heeft hiervoor een kleine schaar achter, die een brede, ondiepe voor achterlaat.

  Foto: Peter Roek
 • De Case IH Magnum met traploze transmissie was al eerder te zien in België. De Krone TX-silagewagen is wel een primeur.

  De Case IH Magnum met traploze transmissie was al eerder te zien in België. De Krone TX-silagewagen is wel een primeur.

  Foto: Peter Roek
 • Steeno is vooral bekend van de ploegen. De fabrikant produceert echter een brede lijn aan grondbewerkingsmachines en hij importeert een aantal merken.

  Steeno is vooral bekend van de ploegen. De fabrikant produceert echter een brede lijn aan grondbewerkingsmachines en hij importeert een aantal merken.

 • De Belgische fabrikant VDW Constructie toont een opklapbare zaaibedcombinatie in de hef.

  De Belgische fabrikant VDW Constructie toont een opklapbare zaaibedcombinatie in de hef.

  Foto: Peter Roek
 • Flingk is een Nederlandse machinebouwer en maakt onder meer Silage Eater-kuilvorken. Door de open constructie heeft de chauffeur goed zicht op het werk. Met de beweegbare zijborden kan hij de kuil goed vlak trekken.

  Flingk is een Nederlandse machinebouwer en maakt onder meer Silage Eater-kuilvorken. Door de open constructie heeft de chauffeur goed zicht op het werk. Met de beweegbare zijborden kan hij de kuil goed vlak trekken.

  Foto: Peter Roek
 • Nieuw bij Maschio Gaspardo is de Corona. Deze is opgebouwd uit een schijfeg, een bandenwals en een zaaimachine met dubbele schijfkouters.

  Nieuw bij Maschio Gaspardo is de Corona. Deze is opgebouwd uit een schijfeg, een bandenwals en een zaaimachine met dubbele schijfkouters.

  Foto: Peter Roek
 • Farmstore toont de spitmachine met smalle beitels. Er was er al een met 40 beitels, nieuw is deze uitvoering met 32 beitels voor iets zwaardere grond. Er is een rijsnelheid mogelijk van 7 à 8 kilometer per uur.

  Farmstore toont de spitmachine met smalle beitels. Er was er al een met 40 beitels, nieuw is deze uitvoering met 32 beitels voor iets zwaardere grond. Er is een rijsnelheid mogelijk van 7 à 8 kilometer per uur.

  Foto: Peter Roek
 • AgroMetius demonstreert Trimble gps-toepassingen met deze Dondi-striptillmachine uit Italië.

  AgroMetius demonstreert Trimble gps-toepassingen met deze Dondi-striptillmachine uit Italië.

  Foto: Peter Roek
 • De Franse fabrikant Agram levert een scala aan landbouwmachines. De Jet Cut-maaier heeft een werkbreedte van 285 centimeter en een kneuzer met kunststof vingers. Deze zijn in V-vorm geplaatst.

  De Franse fabrikant Agram levert een scala aan landbouwmachines. De Jet Cut-maaier heeft een werkbreedte van 285 centimeter en een kneuzer met kunststof vingers. Deze zijn in V-vorm geplaatst.

  Foto: Peter Roek
 • Joskin bouwt een breed gamma aan mesttanks, waaronder deze transport-tank. De vacuümpomp ligt netjes geïntegreerd in de dissel.

  Joskin bouwt een breed gamma aan mesttanks, waaronder deze transport-tank. De vacuümpomp ligt netjes geïntegreerd in de dissel.

  Foto: Peter Roek
 • Swinkels in Mierlo is de fabrikant van deze Swincosem P300 64 pneumatische zaaimachine voor gras, graan en groenbemesters. Dit type heeft maar liefst 64 zaaipijpen op 3 meter werkbreedte, wat resulteert in 2,5 centimeter zaaiafstand.

  Swinkels in Mierlo is de fabrikant van deze Swincosem P300 64 pneumatische zaaimachine voor gras, graan en groenbemesters. Dit type heeft maar liefst 64 zaaipijpen op 3 meter werkbreedte, wat resulteert in 2,5 centimeter zaaiafstand.

  Foto: Peter Roek
 • Agrimac uit Kluisbergen toont de Itrunner, een in Italië gebouwde haakarm. De Itrunner is er in 24 modellen, van 8 tot 34 ton.

  Agrimac uit Kluisbergen toont de Itrunner, een in Italië gebouwde haakarm. De Itrunner is er in 24 modellen, van 8 tot 34 ton.

  Foto: Peter Roek
 • België kent een groot aantal kipperbouwers, die de grens met Nederland nauwelijks overkomen. Marc Strobbe is daar een van.

  België kent een groot aantal kipperbouwers, die de grens met Nederland nauwelijks overkomen. Marc Strobbe is daar een van.

  Foto: Peter Roek
 • Record is wel wat bekender, ook met drijfmesttanks.

  Record is wel wat bekender, ook met drijfmesttanks.

  Foto: Peter Roek
 • Je koopt natuurlijk geen halfpipe speciaal voor de bieten. Maar als je toch een Dewa-halfpipe hebt, kun je er prima bieten in vervoeren.

  Je koopt natuurlijk geen halfpipe speciaal voor de bieten. Maar als je toch een Dewa-halfpipe hebt, kun je er prima bieten in vervoeren.

  Foto: Peter Roek
 • Deroo heeft op zijn grote drie-assige silagekipper een afdeksysteem gemonteerd. Dit systeem is echter nog niet vaak te zien.

  Deroo heeft op zijn grote drie-assige silagekipper een afdeksysteem gemonteerd. Dit systeem is echter nog niet vaak te zien.

  Foto: Peter Roek
 • Deze Farmtrac is speciaal voor Poltrac, de Belgische importeur, in een fraaie grijze kleur gespoten. Blauw blijft echter de standaardkleur.

  Deze Farmtrac is speciaal voor Poltrac, de Belgische importeur, in een fraaie grijze kleur gespoten. Blauw blijft echter de standaardkleur.

  Foto: Peter Roek
 • Fendt laat zijn spierballen zien door met zo’n vijftig trekkers op rij het demoveld over te steken. Dat trekt volk.

  Fendt laat zijn spierballen zien door met zo’n vijftig trekkers op rij het demoveld over te steken. Dat trekt volk.

  Foto: Peter Roek

Laatste reacties

 • jonge boer, Wvl

  de showmannen met hun fendt konden het niet laten.. kindjes :)

 • sony

  @ Jonge boer
  alles op de beurs is show, of dacht je dat er in belgie een Corona van Maschio Gaspardo zaait ( aankoopprijs 125.000 euro)

 • Béné

  Strobbe bouwt geen kippers. Hij voert de Franse Lambert kippers in en plakt er een sticker op met zijn naam.

 • ed12345

  Bij de Rabe ploeg lijkt het of de laatste ondiepe voor nog een keer geploegd wordt of zie ik dat verkeerd?

 • l coumans

  ed de laatste voor wordt half dicht geploegd bedoeld voor brede trekkerbanden

 • Mike_v

  Lezen is geld waard Ed ;)

 • Philips

  Vlaamse gemoedelijkheid zou ik geschreven hebben,klinkt beter.

 • koestal

  nieuwe machines in Oudenaarde

 • marc47

  @SONY , in walonië 2 stuks

 • akkerleven

  ed volgens mij heb je gelijk, je bedoeld met het voorste element, zo zie ik het ook.
  volgens mij moeten coumans en mike jouw vraag beter lezen.

 • Ntone

  @Sony waarom zou er geen Corona in België kunnen draaien? België is meer dan de kleine akkertjes langs de Nederlandse grens.Tussen Namen en Luik, onder Charleroi en in het Zuid-oosten van Limburg zijn grote akkerbouwstreken waar zo'n machine zeker op z'n plaats is.
  Alleen in de regio tussen Namen en Luik weet ikzelf al 2 Horsch Pronto's van 6m, 1 Lemken Solitair9 en 1 Vaderstadt Rapid lopen.... Plaats genoeg dus.

 • sony

  @ marc47
  @Ntone
  het is zoals Ntone zei : tussen Namen en Luik zijn er groete akkers, maar de algemene oppervlakte/bedrijf wat zo'n machine kan zaaien is te klein om rendabel te zijn, mss in loonwerk maar belgische landbouwers hebben zijn zwaar gemechaniseerd waarbij zaaien in loonwerk bijna niet voorkomt

 • sony

  @ marc47: Waar (bij wie) rijden die machines ik zelf ben aan het boeren in wallonie

 • l coumans

  ja akkerleven als je de laatste voor half ploegt is het bij de volgende werkgang de eerste voor dus ploeg de rest er nog uit

 • ed12345

  Akkerleven je hebt het zelfde gezien als ik op de foto lijkt de eerste schaar gelijk met de buitenkant van de band dus ploegt de laatste ondiepe voor (voor de brede band)nu op volle diepte.Ntone en Marc7 ik zie liever boven Namen richting Gembloux ,Perwez, en ik zie ook liever boven Charleroi richting Soingies,Ath,Endingen Ik woon wel aan de andere kant van de plas maar heb zo'n 38jaar terug ruilverkavelingwerk in de walen gedaan

Laad alle reacties (11)

Of registreer je om te kunnen reageren.