Mechanisatie

Foto & video 10668 x bekeken 23 reacties

Tractorfan week 24

Activiteiten op het land of in de schuur, nieuwe of bijzondere trekkers en machines, van alles komt voorbij. Boerderij.nl toont wekelijks de highlights.

Foto

 • Loonbedrijf Stoppels in actie met een Pottinger-opraapwagen.

  Loonbedrijf Stoppels in actie met een Pottinger-opraapwagen.

 • Een Valtra T met Vicon LB12290, van Ziel aan het hooipersen.

  Een Valtra T met Vicon LB12290, van Ziel aan het hooipersen.

 • Hooi persen met Vlaamse New Holland TM 135 met New Holland D1000.

  Hooi persen met Vlaamse New Holland TM 135 met New Holland D1000.

 • Loonbedrijf van der Meulen aan het diepploegen.

  Loonbedrijf van der Meulen aan het diepploegen.

 • Balen wikkelen met een New Holland TVT 135.

  Balen wikkelen met een New Holland TVT 135.

 • Loonbedrijf Holtrop raapt gras op dit nieuw ingezaaide grasland. De Schuitemaker is voorzien van een achtwielig DWM-tandem.

  Loonbedrijf Holtrop raapt gras op dit nieuw ingezaaide grasland. De Schuitemaker is voorzien van een achtwielig DWM-tandem.

 • Greppels frezen met een Fendt 512 C.

  Greppels frezen met een Fendt 512 C.

 • Akkerbouwbedrijf Abrahamse in Poortvliet met een Deutz-Fahr Agrotron 120 en Rau-veldspuit.

  Akkerbouwbedrijf Abrahamse in Poortvliet met een Deutz-Fahr Agrotron 120 en Rau-veldspuit.

 • Aardappels spuiten met een New Holland T 6.140 en Hardi-spuit.

  Aardappels spuiten met een New Holland T 6.140 en Hardi-spuit.

 • Maaien met een John Deere 7430.

  Maaien met een John Deere 7430.

Laatste reacties

 • dfgfhfn

  mooie foto ena laatste ook dat diepploegen

 • Bison

  Helpt dat klote fordje nou echt die JD trekken??? of probeert ie moedig te wezen ???
  Ik zie wel een ketting....

 • l coumans

  nee bison de ford moet de deere voor op de grond houden

 • Mels

  Als ie achteruit gaat heeft die Deere niks te trekken....Ze hadden die vulles Ford nog in de oud ijzerbak leggen en er maar voorruit laten rijden. Heb ie wat te doen als ie terug rijd........

 • Bison

  Als die ketting breekt op de rand van dat bord komt ie zo door de achterruit de rijder een klap voor z'n dakpan geven.

  Maakt weer een goeie headline voor boerderij.nl,...'Dodelijk ongeval door gebroken ketting'.!!! • ed12345

  Bison de ketting loopt wel over het blad dus geen scherpe kant en inderdaad ziet het er naar uit dat die TW de Deere van voren op de grond moet houden
  Mels de Deere ziet er anders ook niet zo jong uit en als het een 84 .. is heeft die ook maar ong 180 pk voor ruim 10 ton was niet echt overdadig sterk en kan de hulp van zo'n trouwe ford best gebruiken

 • Mels

  Vermoedelijk een 8630......

 • Nuffield

  Wat een negativiteit,het is maar waar jullie het eerst mee in de zandbak hebben gespeeld, maar als je die ontgroeid ben kun je toch wel wat volwassener reageren dan een goed merk tractor zo onder uit te halen,aan andere tractors zal ook wel eens wat aan markeren,ik heb ook een zwager en een oomzegger die zijn nog helemaal M'C cormick en Case blind een John Deere kun je volgens hun ook beter van de fabrikant direckt naar de schroothoop rijden, maar die twee merken en Ford trouwens ook zijn New Holland op gegaan, en dat Fiat en dat was vroeger ook een goede tractor. Tot slot ik ben een oldtimer liefhebber ik heb een Nuffield 10/60 en een Bolinder-Munktell 350,en David Brown 25D, maar ik kraak ook niemands tractor af een oldtimer show,want daar maak je geen vrienden mee. MVG NB iedere fabriekant is in staat een kwaliteits tractor tebouwen.

 • abtje

  @Nuffield. verdiep je eens wat dieper in de geschiedenis in plaats van de zandbak. Ford werd in Engeland geassambleerd. Dat was het probleem. De engelsen wonnen de oorlog maar verloren lang van de vakbonden. Daardoor werden de kans op een goede kwalitatieve trekker of auto of wat dan ook geminimaliseerd. Het idee en ontwerp waren leuk, de uitvoering was k#t.
  De Europeanen en Amerikanen hadden andere ideeen bij het mechaniseren en zo had je weer verschil. Andere omstandigheden verlegt de prioriteit.
  Dat nu merken samengaan of verdwijnen is ook niet tegen te gaan. Of het er beter op word durf ik te betwijfelen. Maar het grote kostprijs monster is nu baas.

 • ed12345

  Nuffield harstikke leuk dat je een David Brown 25D hebt dat is de trekker waar ik op leren rijden het was de eerste dieseltrekker die we toen kochten in 1952
  hij heeft het ruim 26000 uren vol gehouden ben hier in Canada wel eens aan het zoeken geweest een Hollander hier vlak bij had er een had al eens gekeken maar had hem kapot laten vriezen en naar de sloop gebracht ,ik was te laat dus Ik heb een Nuffield 10 42 een kennis heft pas een BM 350 hier naar toe gebracht even op gezeten riep herinneringen op.

 • Nuffield

  Beste abtje Henry Ford is 30juli 1863 geboren in Dearborn Michigan,en gestorven 7 April 1947, de europese tractoren werden in de jaren 50 en 60 in Dagenham Engeland gebouwd, en de Blauwe Reiger en later de Fordson Major en Super en Power Major en waren voor die tijd goede tractoren,en William Richard Morris is 10 Oktober 1877 geboren in Worcester geboren, en gestorven 22 Augustus 1963, en is door de Engelse overheid in de adelstand verheven met de titel Lord Nuffield direckt na de tweede wereld oorlog is Morris door deEngelse overheid gevraagt om de landbouw op gang tebrengen en een landbouw tractor tebouwen, deze was in 1948 produktie klaar en kreeg de merk naam Nuffield, er zat eerst een Morris Commercal benzine motor in voor in de jaren 50 kon je er ook een Perkins diesel in krijgen,in plus minus 1953 zijn Morris,Austin en Wolsely,en nog wat merken gaan fuseren en dat werd BMC en toen hebben ze een eigen diesel motor ontworpen de beroemde BMC diesel,en tot slot David Brown werd in Meltham gebouwd,en vroeger draaiden wij mits met goed onderhoud ook wel 15000 uur met die motoren, met stoffig werk moest je om de drie uur het oliebad luchtfilter reinegen, want als een klein beetje met de techniek op de hoogte bent weet jij ook dat een vier liter motor die 2000 toeren draaid 240000 liter lucht gebruikt, als je dan geen schone lucht binnen krijgt zijn jou longen ook snel versleten. MVG Nuffield.

 • Nuffield

  NB die 240000 is per uur,maar ik ga er van uit dat jij dat ook wel door had. MVG.

 • Mels

  Nuffield,de kwaliteit van de diverse producten en de manco`s die de diverse bouwwijzen hadden blijven,begrijpelijk,buiten schot.
  De BMC was een prima torretje,echt Engels met de olie rondom,meestal meer buiten dan binnen maar wel sterk,de Fords idem,de kwaliteit van de Ford op de foto is van de hetzelfde niveau.Niet als te best want anders waren er wel meer van verkocht.

 • ed12345

  Nuffield de lange levensduur van de 25D was volgens mij te danken aan het grote carter 8.5 ltr voor een 32pk 2.5 ltr Abtje wat de fordsons betreft dat waren voor die tijd oerdegelijke trekkers het waren zo ong de enige die het volhielden met een opbouw Atlas 602 en daar liepen er honderden van ik denk dat Arie Hak R'Dam er al 50 had Het is zover ik weet ook het enige merk dat er achter stond om er een 6cylinder in te zetten net als de 5000's

 • abtje

  Wat Nuffield zei dat iedere fabrikant in staat is om een kwaliteitstrekker te bouwen, dat deed me triggeren. Want waarom doen/ deden ze dat dan niet?
  Dan zou iedere nieuwe versie een verbetering zijn van de oude en we nu allemaal met echt hoogwaardige machines werken. Zo is het echter niet gelopen. Vooral het gestuntel in Engeland was tenenkrommend. Ook dat je een andere maat gereedschap moest hebben en de verschillende berekening van het aantal pk's deed daar geen goed aan.
  De Duitsers, die de oorlog verloren hoorde je niet. Die bouwden zonder de engels bluf wel oerdegelijke machines. Die bouwden hun land en de halve wereld weer mee op terwijl Engeland weer eens staakten. Of het helemaal daardoor komt weet ik niet, maar de kwaliteit daar vandaan is toch wel een heel erg stukje beter.

 • Nuffield

  Abtje met wat ik bedoelde dat iedere fabriekant een goede tractor kan bouwen daar bedoel ik de laatste 25 jaar mee,maar met technische kennes van de jaren 50 waren dat voor die tijd goede tractoren,was Massey Ferguson, David Brown, en de Fordsons waren die dan zo slecht, dan moet je de kommentaren van de andere reacties goed lezen, en je moet niet vergeten dat wij nu technologisch 60 jaar verder zijn,en ikdenk dat J C Bamford tegen woordig goeie machines bouwd,maar als je zelf niet met de tractoren uit de jaren 50 en 60 gewerkt hebt kun je ze op een waarde beoordelen. M V G.

 • abtje

  @Nuffield Bij ons zit er Deutz bloed in de genen. Is ongeneeslijk. De technologie van nu probeer ik over twintig jaar wel uit, geniet nu nog steeds van de DX 85, een luchtgekoelde 5 pitter. Die drie merken die jij (u) nu noemt ken ik als zijnde traag op het gas en geen sterke hef in vergelijk met de oude Deutzen. Vooral bij het vroegere hooien met de buren kwam je als kleine snotneus op alle trekkeres van de buurt te rijden met hooiladen. Je was nog te klein om hooi te laden. Maar zo'n MF moest je na het gas geven even wachten tot de handeling doordrong onderin de motor, het duurde en duurde voordat ze wakker werden. En de David had al moeite met een lege hef, laat staan met gewicht erop. Nee, dan de Deutzjes uit de buurt. trekkers met een hoofdletter, heerlijk... En het enigste leuke aan een Ford was de radio...

 • ed12345

  Abtje je hebt vast gelijk van 'n ford was alleen de radio goed ,Daarom kocht de RIJP er soms 50 tegelijk en de 5000 bijna 40 jaar lang de basis is geweest voor de volg modellen .En om die goeie radio liepen er ook zo veel.En Harry Ferguson eigenlijk de tekenaar is geweest van de tegenwoordige trekker en zijn 3 punts hef bijna 80 jaar later nog steeds het standard system is

 • abtje

  @Ed12345 Of het een goeie radio was weet ik niet. Je moet lezen wat er staat en niet je fantasie op hol laten slaan.
  Bovendien is het een enorm verschil of een produkt een goed dealer netwerk en service en dito prijs heeft of echt kwalitatief goed is.Krijg je weer dat Rolls en Lada verhaal.

 • Nuffield

  Beste abtje mij hoor je geen kwaad woord van deutz zeggen vooral die van de laaste jaren met vloeistof gekoelde motoren zijn qau model en aan de techniek hoef ook niet te twijfelen, maar de D40 enD50 uit de jaren 60 hadden veel koelings problemen,als ze zwaar werk moesten verrichten, vooral de laatste cilinders begonnen olie lekkage tevertonen en scheurden door de rek en krimp door de temperatuur wisseling, maar dat had Porsche en Eicher ook wel,maar de Deutzen uit de jaren 60 waren beslist niet levenderug dan David Brown en de Fordsons, en Nuffields, tot slot mijn Nuffield tild met lange heflatten plus minnus 1200 kg ,en met kortere zelfs 1350 kg,en dat beslist niet minder da andere trekkers uit die tijd,NB en aan het chassis van een Nuffield kun je wel een Cartepillar buldozer aan laten trekken maar dat moet met Deutz uit de jaren 60 niet doen want dan breekt die wespe taille bij het vliegwielhuis gegarandeerd af. Kijk anders maar op You Tube naar David Brown Kampereiland. MVG.

 • Bison

  Ik heb wel eens een fendt in tweeen getrokken ook, brak ook achter de motor.

 • Bison

  En het was een ford die het deed.lol

 • jan10

  Dan mag die john deere knik wel uitkijken Bison ,want dat lompe ding gooi je daarna nog lastig in de struiken,ook al is ie in 2 stukken. ha ha .

Laad alle reacties (19)

Of registreer je om te kunnen reageren.