Mechanisatie

Foto & video 4848 x bekeken 2 reacties

New Holland Boomer met betere, soepele cvt

De New Holland Boomer 3000 is geen alledaagse verschijning op de boerderij. De verfijnde mechanische cvt leent zich echter prima voor klussen op en rond het erf.

Foto

 • De New Holland Boomer 3000 is geen alledaagse verschijning op de boerderij. De verfijnde mechanische cvt leent zich echter prima voor klussen op en rond het erf in combinatie met vermogens van 30, 33,5 of 37 kW (41, 46 of 51 pk). Het topmodel van het Boomer portfolio is de Boomer 3050 met EasyDrive II cvt. De aanduiding II staat voor de vernieuwde cvt bak. Nieuw is vooral de aansturing van motor en bak waardoor het trekkertje soepeler en fijner oppakt.

  De New Holland Boomer 3000 is geen alledaagse verschijning op de boerderij. De verfijnde mechanische cvt leent zich echter prima voor klussen op en rond het erf in combinatie met vermogens van 30, 33,5 of 37 kW (41, 46 of 51 pk). Het topmodel van het Boomer portfolio is de Boomer 3050 met EasyDrive II cvt. De aanduiding II staat voor de vernieuwde cvt bak. Nieuw is vooral de aansturing van motor en bak waardoor het trekkertje soepeler en fijner oppakt.

 • 
Naast een ruime standaarduitrusting is de Boomer 3000 serie ook leverbaar met SuperSteer vooras. De stuuruitslag is dan 21 graden extra en bedraagt 75 graden! de voorwielaandrijving schakelt automatisch uit bij een door de chauffeur ingestelde stuuruitslag.

  Naast een ruime standaarduitrusting is de Boomer 3000 serie ook leverbaar met SuperSteer vooras. De stuuruitslag is dan 21 graden extra en bedraagt 75 graden! de voorwielaandrijving schakelt automatisch uit bij een door de chauffeur ingestelde stuuruitslag.

 • 
Niet ongewoon, maar wel bijzonder: sneeuwruimen halverwege maart!

  Niet ongewoon, maar wel bijzonder: sneeuwruimen halverwege maart!

 • 
Naast de Boomer 3000 serie (met cvt) is er de cabineloze Boomer serie 20 tot 50. Deze modellen ontberen de bijzondere cvt. Deze Boomer 50 levert 35 kW (47 pk) en heeft een 16x16 of HST-bak met 3 bereiken.

  Naast de Boomer 3000 serie (met cvt) is er de cabineloze Boomer serie 20 tot 50. Deze modellen ontberen de bijzondere cvt. Deze Boomer 50 levert 35 kW (47 pk) en heeft een 16x16 of HST-bak met 3 bereiken.

 • 
Aanbouwapparatuur zoals maaidekken kan New Holland binnenkort ook zelf leveren door een samenwerking met het Duitse Matex.

  Aanbouwapparatuur zoals maaidekken kan New Holland binnenkort ook zelf leveren door een samenwerking met het Duitse Matex.

 • 
Oog voor detail: voorspatborden ontbreken maar een klein ruitje beschermt tegen opspattend water en vuil.

  Oog voor detail: voorspatborden ontbreken maar een klein ruitje beschermt tegen opspattend water en vuil.

Rene Koerhuis

Laatste reacties

 • henk fledderus

  zucht het is niet wat het wordt ook niet wat
  oog voor detail???? nou wat zul je schoon blijven

 • W Geverink

  In de praktijk weinig last van Henk. Mijn Montana trekker komt uit de zelfde fabriek als de Boomer 30 in deze reportage. Andere kleuren en andere motorkap. Deze trekkers worden gebouwd door LS cable in Korea en zijn gebaseerd op Mitsubishi disigns en hebben Mitsubishi motoren. Ze bouwen veel van de vooral kleine modellen voor Case, Mc Cormick, Farmall, Landini, New Holland, Farmtrac, TAFE en voorheen Montana maar worden hier ook gewoon verkocht als LS. Het is een erg handig trekkertje met standaard hydrauliek achterop en standaard een goede voorlader met Bobcat snelkoppelingen.

Of registreer je om te kunnen reageren.