Mechanisatie

Foto & video 13488 x bekeken 50 reactieslaatste update:18 dec 2013

Multitrekkertest: Fendt scoort beste

De Fendt 724 Vario is het topmodel van de nieuwe 700-serie. De trekker heeft een vermogen van maximaal 230 pk. De trekker onderscheidt zich van de concurrentie met zijn zuinige motor, uitstekende rijcomfort en goede afwerking.

Laatste reacties

 • abtje

  Koop dan het origineel, de motorbouwer bouwt meerdan alleen motoren.

 • vladeuze

  Abtje, een pastadeutz zeker, nou dan heb je wat. Niet te vergelijken met een Deutz van 30 jaar terug.

 • abtje

  Onder de 100 pk heb je helaas gelijk, snik snotter. Boven de 100 pk zijn het nog steeds duitsers en geen italiaans taferelen.
  Maar dat gaat veranderen, gelukkig.

 • el

  Ieder merk zal proberen Fendt te achterhalen maar de duitser heeft een ruime voorsprong.

 • Boertje22

  De titel klopt niet, er moet nog achter 'na New Holland'.

 • janford

  precies boertje22
  'scoort het beste' en de 'ruime voorsprong' waar el het over heeft gaat alleen over de prijs, zij denken nog van steeds: fendt is het duurst dus het best.

 • Boertje22

  Juist. Qua resultaten is New Holland ze voorbij.

 • kuijpers reniers

  nou als er gekeken wordt naar prijs en prestatie komt er iet heel anders uit de bus niet dat fendt geen fijne trekker is maar ruweg 40,000 euro meer betalen ,ja zeggen ze dan die krijg je bij inruil wel weer terug maar je moet ze wel hebben eerst, en de andere 4 doen zeker niet onder jammer dat de case ,claas en deutz er niet bij waren

 • MKRouveen

  New Holland domineert al enkele jaren de trekkermarkt. Ze verkopen in Europa meer trekkers dan Fendt, John Deere en alle andere merken en ook bouwden ze in 2007 en 2009 de Trekker van het Jaar! Wat voor veelzeggende gegevens heb je dan nog nodig?

  Dat ze Clean Energy Leader zijn en vooroplopen met ABS en AdBlue en duurzame energie?

  Trouwens dat een Fendt zijn waarde behoudt bij inruil is natuurlijk onzin. Het heeft net zo goed slijtdelen als andere merken en wordt dus minder waard naarmate je hem gebruikt. De waarde van een inruiltrekker hangt af van hoe hij er bij staat en de urenteller.

 • Boertje22

  Dus Boerderij, aanpassen die titel. Of mag dat niet van partner de Vor?

 • vladeuze

  Als je de andere merken net zo compleet maakt als Fendt, niet de brutoprijzen van Fendt vergelijkt met nettoprijzen van de anderen, de restwaarde meetelt en het gunstige brandstofverbuik rekent, dan valt het nog wel mee. Maar het is in aanschaf een dure trekker, dat is een feit.

 • janford

  @vladeuze ik geloof niet dat het meevalt, want de NH is efficienter, en de evt. meerwaarde (je betaald nu 40000 meer, krijgt bij inruil misschien nog 10000 meer terug dus ben je al 30000 meer kwijt en dan komt daar de rente van die 40000 nog bij)
  en wat maakt de fendt dan meer dan de rest ??

 • jan10

  Een Fendt met ca.7000 uur zonder nieuwe bak raak je niet kwijt!!!

 • vladeuze

  Jan en Janford, jullie oogkleppen zijn wel heel erg groot. een Vario moet je zien als een slijtdeel net zo als een koppeling. In 1 dag schroeven ze er een nieuwe onder en dat kost je krap €10.000,-- . Reken maar op ongeveer € 1.25 per draaiuur. Een NewHolland waar de powershiftbak van kapot loopt kun je weggooien, dat is vele malen duurder. En nee, ik rij zelf geen Fendt maar ben techneut en zie de meerwaarde wel in van een Fendt voor de professionele gebruiker. Voor een boer die 400 uur per jaar voornamelijk voor de voermengwagen draait ligt het anders.

 • jan10

  Waarom zou je dan 30000 meer betalen voor zo n ding als hij net zo snel kapot gaat als een ander merk.

 • miniplaat

  @vladeuze

  Een new holland loopt anders wel meer dan 14000 uur met één powershiftbak, hooguit de synchromess ringen moeten vervangen worden. De fendt moet dan al 2 vario bakken(ik hoor zelfs al is 3) verslijten in dat aantal uren, dus er komt voor de fendt nog zeker €20000 bij op.

 • Flyinghollander

  Miniplaat heb je daadwerkelijke cijfers? Het gaat om de kostprijs per uur en daar mag voor de profesionele gebruiker met veel uren nog wel wat bij aan luxe, bedoel een belarus kan per uur wel eens heel goedkoop zijn maar daar maak je niet met plezier lange dagen op.

 • janford

  @vladeuze het is wel erg dat bij fendt een vario een slijtdeel is, maar u hebt bij fendt inderdaad wel gelijk, nu weet ik het van deze nieuwe serie dus nog niet maar bij de 900-serie is houdbaarheid niet die 8000 uur maar 3000 maar goed houd u uw oogklepjes maar op ik vind het best

 • vladeuze

  Waarom is het zo raar dat een Vario een slijtdeel is, een koppeling is dat ook.
  Een powershiftbak is veel gecompliceerder, als die kapot gaat ben je veel verder van huis. Koop je een nieuwe trekker dan weet je toch ook dat als er nieuwe banden onder moeten je ook tegen de € 10.000,-- kwijt bent?

 • Mels

  Gezien de prijs van welke transmissie dan ook kan ik het niet zien als een slijtdeel,hoe graag ik dat ook zou willen.
  Wordt tijd dat de fabrikanten de jurisprudentie gewezen wordt over productaansprakelijkheid en wat je gezien de prijs voor kwaliteit mag verwachten.Bij normaal gebruik mag je dus verwachten dat een transmissie,ongeacht welk merk,minimaal een meer dan half trekker leven meegaat,zo niet,nieuw eisen maar helaas is geen fabrikant thuis.Ik denk dat ik es een avondje ga googlen hierop,kon nog wel es wat leuks uit komen.

 • Bison

  Ik heb een ouwe (78) belarus met 15000+ uren,..ben nog nooit in de transmissie(schakelbak) geweest.Was een $5000 trekkertje in 86.
  just saying.

 • agri2

  Fendt heeft weer gewonnen, dit is al de 22e reactie.

 • agri2

  Verkeerd gekeken, Fendt is tweede.

 • Bison

  De tijd zal leren oft ie het waard was.

 • vladeuze

  Mels , wat verwacht je dan? Een motor slijt toch ook? Rij jij dan ook nog met je eerste trekker uit 1950? Het laatste wat ik zal beweren dat een Fendt voor iedereen de beste keuze is. Bij normaal gebruik kun je er vanuit gaan dat een Vario bak € 1,25 per draaiuur kost, dus als een Fendt 1 liter diesel minder verbruikt per draaiuur dan vallen die kosten al tegen elkaar weg. Natuurlijk zijn er altijd uitzonderingen, maar ik ken hier in de buurt meer uitzonderingen bij NH dan bij Fendt (als je gezien de aantallen nog over uitzonderingen kunt spreken!)

 • ed12345

  Miniplaat volgens mij zitten syncromesringen in een gesycroniseerde versnellings bak en een powershift zitten clutchpacks en sorry bij schakelen met beleid dus zonder kracht te gebruiken slijten die ringen bijna niet en 'n powershift als je die gebruikt als een gewone bak dus niet de hele tijd up en down schakeld en alleen van groep veranderd als het nodig is en op de weg het motortoerental aanpast bij schakelen gaan ze HEEL lang mee

 • Mels

  Vladeuze. Het gaat om de kosten baten. Ik weet ongeveer wat er in een transmissie zit en de vario is technisch het simpelst. Dat dat bij schade 10000euro moet kosten is wel erg veel. Helemaal als je weet wat er het meest stuk gaat. Er zijn niet dealers die ze wel openpeuteren en repareren voor 1/3van die prijs. Onderdelen is ff moeilijk maar er is aan te komen....

 • vladeuze

  Mels, klopt, dat is ook waarschijnlijk de reden dat Fendt geen andere bakken meer levert. Dat € 10.000,-- veel geld is ben ik helemaal met je eens. Dat er mensen zijn die die bakken reviseren heb ik ook gehoord maar zover ik weet blijft het een beetje half werk.

 • Mels

  Nee hoor geen half werk,afstellingen zal lastig zijn maar dat heeft ervaring nodig,das het mooie van de eenvoud van de vario,een powershift op gevoel repareren is een stuk lastiger.De grap is dat dealers het niet mogen van de fabriek,de niet dealer ligt hier niet wakker van.

 • Bison

  Dealers zijn tegenwoorig component replacers(tenminste hier wel),ze repareren nog maar weinig..de meeste kunnen het geeneens meer.
  Een powershift is niet zo moeilijk te reviseren als je weet hoe het in mekaar zit,je moet er wel een manual bij hebben anders word het een nightmare.

  Ik heb nooit een vario gezien..weet niet hoe het werkt ook.

 • Mels

  Bison,twee of meer groepen geschakeld zoals een powershift en daarachter een planetair stelsel waarbij het zonnewiel vertraagt of versneld wordt door een hydromotor. Dit alles gecontroleerd by computer in combi met motor management. Dit is erg beknopt maar ongeveer de bouw.Voor een hoop werk niet nodig maar wel erg makkelijk

 • Bison

  Dan was een oud dafje toch wel wat simpeler!.

 • Mels

  Als de snaar brak kon je altijd je vrouw nog uitkleden,jarretelletje erom en rijden maar weer......

 • Bison

  Zal wel,ik reed in die tijd wel wat beter dan in zo'n pruttelpotje,..een renault rambler met slaapbanken....had lotsa fun in die boat.lol

 • Mels

  Ook vrouw uitkleden zeker. Well whatever.....

 • Bison

  ben geschokt,...Ik was netjes opgevoed.

 • Mels

  Je verraad jezelf met het woordje was.......whoeaah......

 • info104

  Als je uitgekleed wil worden kan je dat voordeliger door je vrouw laten doen ,want als je een Fendt koopt word je financieel wel erg uitgekleed, dat zou niet zo erg zijn als je dan ook maar de voordeligste machine hebt ontvangen maar vergeet het maar, je zit zelfs in een hok met de hoogste lawaaiproductie ,en dat voor die prijs. En dan durven zeggen de beste te zijn , wat een stumpers.

 • Mels

  Elke gek zijn gebrek zullen we maar zeggen he,de een wil een Fendt,de ander liever een vrouw,al laat ik me wel enkel letterlijk uitkleden door mijn vrouw......
  Lawaai in een Fendt val mee hoor,een Belarus van nu maakt volgen de DBa schaal 10 x meer lawaai,dus alle lawaai is relatief.Sorry Bison,de waarheid is ergens te vinden.

 • Bison

  Ja een belarus is luidruchig maar een paar proppen in de oren lost dat goed op.
  Een paar earplugs is a hell of a lot cheaper dan een nieuwe trekker met een fluister cabine!
  Vrouwen en uitkleden!..ben blij dat ik netjes opgevoed BEN.

 • Flyinghollander

  En dan roepen sommige dat dat ze graag terug willen naar de tijd met de mf35 ford 3000 cabrio trekkers, neem een belarus en je hebt het zelde lawaai. Daarnaast de meeste hebben de radio zo hard aan in de trekker, dat je geen fluistercabine nodig hebt.
  Belarus op zich leuke trekker, we hebben hier een berg lopen en ze doen het toch en makkelijk te maken

 • Bison

  Ik hoor graag op tijd als er wat begint te ratelen onder de kap of onder de vloerplaat,.met een fluistercabine heb je het pas in de gaten dat er iets aan de knikker is als de oile tegen de voorruit spetterd of de brokken tegen de bips bonken.lol

 • info104

  Balarus ; een fantastische trekker maar had 40 jaar eerder eerder op de markt moeten komen.

 • Bison

  Dat waren ze toch! ik heb een belarus 800 van 78(35 jaar oud) en toen waren ze er al een jaar of wat en hun tijd ver vooruit met allerhande foefjes die nog op geen ander merk zat.

 • info104

  Bison toen de andere trekkers al een fatsoenlijke stoel hadden zat je op de Belarus nog op een omgekeerde koekepan, ik zou graag weten waamee hij dan ook daadwerkelijk voorop liep zoals je opmerkt.

 • Bison

  Ik weet niet wat voor belarus jij het over heb maar de mijne kwam met een geveerde fully adjusable seat.
  De 3 punt hef was dubbelwerkend(op de nieuwere nog steeds),je kan er mee tillen en duwen,(OA erg makkelijk als je vast komt te zitten kun je de trekker met de hef met een stuk hout eronder van de grond lichten en het gat invullen of een wiel verwisselen als je een platte krijg).
  Je kan de hef bedienen op twee manieren,met een lever naast de dash of met het qudrant naast de stoel en je kon de hefsnelheid regelen met een handwiel on de dash.
  het had ook automatisch en permanent differential lock on de acheras en je kon de frontwheel drive automatisch of permanent inschakelen
  De twee standaard hydr ventielen hadden een detent EN een float positie en je kon de hydr pomp uitschakelen als je de hydrauliek niet nodig had en/of om starten in koud vriezend weer te vergemakkelijken.
  Ze hadden ook een 'series paralel switch' (12v system,24v starten)
  Het is tevens de zuinigste trekker voor de pk's die ik ooit gezien heb.

  De cabine was een hondehok however,je had bijna een schoenlepel nodig om je erin te wringen maar het had wel een sunroof en zonne klep.lol

  Voor de rest een best trekkertje geweest,..gebruik hem al 23 jaar,..Still starts in a split second every time.( ook al staat ie soms maanden still in de zomer • Bison

  Vergat bijna.De motor heeft een spinner filter voor de olie(de olie word nooit zwart) en evenals het hydr filter kan gewoon gereinigd worden zo filters hoef je nooit te kopen,..Kunnen die fabriekanten tegenwoordig nog wat van leren.

 • Flyinghollander

  inderdaad die filters, ze hebben op zich niet verkeerde ideeen. De cabine is ook nog redelijk ruim, wij hebben ook de 6 pitters, die zetten wel door hoor.

 • Melv

  Kan ik belarus vergelijken met zetor? Zo ja dan loopt belarus ook 40 jaar achter. We hebben net een nieuwe zetor proxima power 90, wat denk je. Staan we koeien uit de veekar te halen, stappen we in. Wil die trekker nooit meer wegkomen. Dan zeggen ze dat fendt te veel elektronica heeft, maar die werkt tenminste, zetor + elektronica = troep, hoewel zetor dat ook is zonder elektronica......
 • Bison

  Als je maar diesel in de tank houd of van mijn part half om half met verlopen olie blijft die Belarus zonder probleem jaar na jaar gewoon doortokkelen,de aandrijving is al mechanisch en kan weinig aan kapot als je het huisje maar bij het schuurtje laat.
  Ik weet niks van een zetor af,met een belarus heb je geen andere trekker nodig

Laad alle reacties (46)

Of registreer je om te kunnen reageren.