Mechanisatie

Foto & video 5141 x bekeken 9 reactieslaatste update:18 dec 2013

MF-Combine van de toekomst

Hoe ziet de combine van de toekomst eruit? Henry Parnell, student automotive engineering aan de Britse Coventry Universiteit besloot anders dan zijn studiegenoten geen prototype sportauto te ontwerpen, maar een combine van de toekomst.

Hij zocht daarbij de hulp van Massey Ferguson. De combine heeft een 700 pk motor. De wielen worden aangedreven door 65 pk elektrische wielmotoren. In plaats van een conventioneel frame, draagt een ratenframe, zoals ook insecten hebben, het gewicht. De tank zal 18.000 tot 24.000 liter groot zijn. En in plaats van een vijzel wordt graan gelost via een blaassysteem met een capaciteit van 200 liter per seconde. MF maakte er een blits filmpje van.

Laatste reacties

 • Boer koekoek

  mooi ding lekker makkelijk geen afbouwen

 • allard.martinet

  Leuk filmpje. Ik vind hem echter wel weinig revolutionair in vergelijking tot de akkers van de toekomst (die vliegen rond) en de kiepers van de toekomst (zonder wielen of trekker vliegen die ook zo naar de schuur) :)

 • erik98

  ik vind het ook wel een grappig filmpje, alleen zal het nog lang, heel lang duren denk (en hoop) ik voordat er zoiets word gebouwd

 • deer123

  Is een stro hakselaar optie ?

 • Jan Zonderland

  Waar wil hij die 18 tot 24 m3 graantank kwijt ?
  En rupsen zijn wel hip maar onder de achteras ?????
  Ga maar weer auto's ontwerpen Henry.

 • aqwzsx12

  doen jongen!

 • fmosterman

  en als je er nou eens een andere bek voor wil zetten voor een ander gewas? john deere levert niet voor niets 54 verschillende voorzetstukken volgens national geographic.

 • John*

  dit bevalt me wel out of the box denken.. binnen nu en 10 jaar zien we innovaties die op dit ontwerp zitten terug op de praktijk machines.

 • henk fledderus

  nou mooi hoor 10 punten voor de leuke ideeen en even eens 10 punten voor wie het filmpje in enkaar draaide.
  er zijn wat praktise probleempjes met het disign, zoals jan al deeld. misschien moet je de graan tank reduceren tot een apsoluut minimum.
  electrise aandrijving lijkt me een goede stap en zullen we vast nog wel eens weer zien. lossen met lucht kan wel eens erg veel vermogen kosten.
  het disign is zonder meer mooi

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.