Mechanisatie

Foto & video 6733 x bekeken

Libramont voor het hele gezin

Op de Belgische beurs Libramont draait het om klein nieuws en gezelligheid. Een impressie.

Foto

 • Op de Belgische beurs Libramont draait het om klein nieuws en gezelligheid. Een impressie.
  Tekst en foto’s: Frits Huiden

 • Echte primeurs staan er op Libramont niet. Op enkele verrassingen van dealers en kleine importeurs na stond het meeste ‘nieuws’ als eens eerder op een grotere internationale beurs. Het hindert niet. Aan belangstelling en bezoekers heeft de beurs niet te klagen. Geblindeerde auto’s met blauw zwaailicht inclusief beveiligers voor de ingang en de twee helikopters in de lucht verraden zelfs ‘hoge notabelen’ op bezoek op Libramont. Veel media is dan ook op de been inclusief enkele televisieploegen.

 • Behalve de 7-serie introduceerde Deutz-Fahr ook deze 6-serie. Na de Agritechnica is hij hier op Libramont pas weer eens te zien. Voor Belgisch importeur Gaspart is dit een van de laatste malen op Libramont. Het bedrijf heft zichzelf op.

 • Wimat in Bekkevoort is fabrikant van tal van kleine, relatief eenvoudige machines. Nieuw in het programma is deze kleine pakjespers.

 • Wimat laat ook deze hark met werkbreedte van 3,2 of 3,5 meter zelf in Italië bouwen. De CRs-hark kantelt voor transport naar het voorbeeld van de Niemeyer-harken. De hark weegt maximaal 418 kilo en heeft negen tandarmen.

 • De evenknie van de New Holland TD5 is deze Case IH Farmall A. De trekker is te krijgen van 48 tot 85 kW (65 tot 115 pk) en heeft een omkeerschakeling onder het stuur.

 • John Deere verkoopt net als Deutz-Fahr de vierkante balenpers van Kuhn uit Geldrop in eigen kleuren. Eerder was deze pers als op de markt als Vicon (Kverneland).

 • Ook New Holland was paraat met zijn nieuwe vierkante balenpers.

 • De veegmachine van het Duitse Westermann is geheel afgedekt met beplating van kunststof. Achter de rolbezem met een diameter van 60 cm zit een grote opvangbak die hydraulisch te lossen is. De bezem is te krijgen van 1,8 tot 2,5 meter breed.

 • In Engeland was hij al eerder te zien. De Tecnoma FC Laser-spuit met beweegbare cabine om makkelijk in te stappen. De FC Laser is er drie modellen, met een tankinhoud van 3200, 4200 of 5200 liter, en stalen bomen tot 38 meter breed.

 • Behalve machines is er ook een uitgebreid deel van de beurs gewijd aan bosbouw.

 • Ook alternatieve energieopwekking met name via zonnepanelen staat in de belangstelling.

 • Daarnaast zijn er talloze stands en tenten met vleesvee, huisraad, houtkachels, ambachtelijke werken, tuingereedschappen en paardensport. Voor ieder in het gezin is er dus wat te zien.

Of registreer je om te kunnen reageren.