Mechanisatie

Foto & video 14349 x bekeken 6 reacties

Vijf nieuwe tractoren maken Pinkpop-terreinen schoon

Vijf nieuwe New Holland-tractoren worden ingezet om de camping- en festivalterreinen van Pinkpop schoon te maken. De trekkers zijn van Webu Environment in Valkenburg aan de Geul. Het bedrijf nam de trekkers net voor aanvang van het festival in gebruik. De trekkers werden geleverd door mechanisatiebedrijf J. Hermans bv in het Limburgse Schimmert.

Foto

 • Vlak voor aanvang van Pinkpop, Nederlands oudste en bekendste popfestival, nam Webu Environment in Valkenburg aan de Geul vijf nieuwe New Holland-tractoren in gebruik. Vier van het type T5050 en één T6030, alle voorzien van een MX-frontlader. Een zesde New Holland-tractor (T4020) wordt binnenkort afgeleverd. Webu Environment zet de tractoren vooral in bij het schoonmaken van festival- en evenemententerreinen in Nederland en België. „In najaar 2011 is tijdens een brand ons bedrijfscomplex inclusief tractoren en andere machines in rook opgegaan”, verklaart directeur-eigenaar Ron van de Weijer de opvallende en omvangrijke investering in de nieuwe tractoren. Foto's: Bert Jansen en Guus Queisen, tekst: Guus Queisen

 • Ter bescherming van de graszoden zijn de tractoren uitgerust met gazonprofiel-banden. De voorbanden zijn gerecoverde vrachtwagenbanden. „Deze beschikken over een sterker karkas en zijn daardoor beter bestand tegen het vele glaswerk en andere scherpe en stekende, al of niet metalen, voorwerpen, zoals tentharingen, waar de terreinen na afloop vaak mee bezaaid liggen”, verklaart New Holland-dealer Jan Hermans de opvallende bandenkeuze.

 • Na afloop van het Pinkpop-festival gaat het gras op het evenemententerrein en de aanpalende campings schuil onder een aanzienlijke laag afval.

 • Eerst duwen de New Holland’s T 5050 het grove afval met de frontladers bij elkaar. De MX-frontladers zijn voorzien van een Magsi-grijpbak. Om continu goed zicht te houden op de tanden en graszoden vóór de frontlader koost Webu Environment voor een open rug-uitvoering van de grijpbak.

 • Drie gangbare Kuhn-grasharken met zij-afleg en werkbreedtes van 6,5, 7,5 en 9 meter leggen het resterende afval in banen.

 • Het in banen gelegde afval duwen de tractoren met hun frontladers weer op hopen bij elkaar. De velgen en de frontlader zijn op verzoek van de klant geel, zodat de tractoren passen in de blauw-gele huiskleuren van Webu Environment, dat ook actief is op het gebied van afvalverwerking, reiniging en asbestsanering.

 • Om het nog resterende afval te verzamelen vindt een tweede harkronde plaats.

 • De Trilo-zuigwagen zuigt de laatste kleine restjes op.

 • Een mobiele kraan laadt al het afval in een container voor transport naar een verbrandingsoven, waar het dient voor de opwekking van groene stroom.

 • De New Holland T 5050 rijdt de containercarrier over het terrein.

 • En na afloop is op het hele terrein geen snoeppapiertje meer te vinden.

Laatste reacties

 • Flyinghollander

  En pinkpop was zo feest voor die linkse mens, die zoveel met natuur en zo heeft,shit wat een bende maken ze er van.

 • Koeienman

  Onzin, PP is voor iedereen! Als festivalganger én boer vind ik het mooi om te zien hoe 'onze' machines de boel opruimen! En ja, ik heb mijn lege bierbeker ook in de wei van mijn (waarschijnlijk goed betaalde) collega gegooid!

 • Mels

  Ach dat gaat zo op een festival,je gooit je troep gewoon neer en het wordt tegen betaling weer opgeruimd,dat zit in de prijs van je toegangskaart dus wie maakt zich er druk om.

 • W Geverink

  Wat een teringbende! Vuilnisbakken zijn er niet of of is het niet cool deze te gebruiken om je rotzooi in te deponeren? Zijn er wel portable toiletten of wordt er ook gewoon maar wat achter de bosjes rondgescheten en gemegen?

 • josrodenburg

  wat een geniaal team nooit gedacht dat het zo aangepakt werd. wat maakt het uit hoeveel er ligt je moet toch het hele veld over.

 • Khalid en zijn maten

  Ah de firma Webu,afgelopen winter zijn bij dat bedrijf alle oude hallen met de (oude)machines erin afgebrand,vlak vóór de brand was er nog personeel in de hallen (misschien per ongeluk kortsluiting gemaakt),in de brand uit de brand :-)

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.