Mechanisatie

Foto & video 722 x bekeken laatste update:15 feb 2012

Terrion vernieuwt 7000-serie

Net voor de start van de productie van de 7000-serie maakt fabrikant Terrion bekend dat de trekkers op punten fors zijn gewijzigd ten opzichte van de prototypen.

Net voor de start van de productie (in Tambov, Rusland) van de 7000-serie maakt fabrikant Terrion bekend dat de 7000-trekkers op punten fors zijn gewijzigd ten opzichte van de prototypen. Twee typen blijven leverbaar: de ATM 7360 (266kW (362 pk), Deutz 7,1 liter) en de ATM 7400 (294 kW (400 pk), Deutz 7,8 liter).

De richtprijs van de ATM 7360 is gelijk gebleven: vanaf €189.000. Leverbaar per direct. Qua uiterlijk is de neus iets veranderd en de bandenmaat aan de vooras kleiner (nu 34 inch, in plaats van 38 inch)

Foto

  • De geveerde Dana-vooras heeft meer bodemvrijheid dankzij een zwaardere constructie die nu over in plaats van onder de vooras gaat.

  • In de cabine zijn veel details gewijzigd. Zo is de rechter armleuning helemaal gewijzigd met daarin geïntegreerd de volledige Bosch-hefbediening en flippers voor de elektrische ventielen met tijds- en doorstroomregeling.

  • Ook op de armleuning: een schuifje voor het handgas én een aparte voor het rijbereik van het rijpedaal.

  • Bijzonder is ook de noodstop op de rechterconsole, een Russische verplichting.

  • ZF verzwaarde voor Terrion de achterbrug met 20 gatsvelgen en de Eccom 5.0 cvt die tot 459 kW (625 pk) geschikt is.

  • De brandstoftank is anders van vorm en voorbereid voor een AdBlue-tank rechts van de cabine. De 7400 e (en later ook de 7360) krijgen namelijk een SCR-katalysator met AdBlue-inspuiting. In het opgefriste dashboard is al een aparte AdBlue-meter aangebracht.

  • Ook de achterlichten zijn iets vernieuwd en hebben een modernere look.

Of registreer je om te kunnen reageren.