Mechanisatie

Foto & video 1212 x bekeken laatste update:20 feb 2012

Kisten boven elkaar kantelen

Op de bollenbeurs in Lisse staan op een oppervlakte van 12.000 vierkante meter ruim 95 standhouders. Er was onder andere een bijzondere dubbele kistenkantelaar te zien.

Foto

  • Interessant is deze kistenkantelaar van Offringa in Creil (Fl.). Door de kisten boven elkaar te laten draaien, neemt de kantelaar minder ruimte in. Deze kan daardoor in een koelcel staan en de heftruck hoeft minder zijdelingse bewegingen te maken ten opzichte van een dubbele kantelaar naast elkaar. De kantelaar bestaat uit Offringa's Airotator onder met een standaard kantelaar daar bovenop geschroefd. Zowel de kantelaar onder als boven schuiven na het plaatsen van de kist 30 tot 40 centimeter naar achteren. Hierdoor kunnen de draaiende kisten de heftruck niet raken bij het pakken of plaatsen van de kisten.

  • Koops Machines & techniek in Middenmeer (N.-H.) toont deze drie-in-eenplanter. De planter kan gebruikt worden voor het planten van bollen in netten, voor het planten van lelies en het planten in zand. De planter is hiervoor in de toekomst snel om te bouwen.

  • Uiteraard waren er ook diverse trekkers op rupsen te zien. Deze MF 7480 Dyna-VT staat op Soucy-rupsen van de Vlaming Groep in Zwaagdijk-Oost (N.-H.).

  • Mechanisatiebedrijf Hans van der Poel in Roelofsarendsveen (Z.-H.) zette een MF50-22 zero-turnmaaier op rupsen voor een kweker van floxen in kisten. De bodemvrijheid is hydraulisch te verstellen. Met een maaidek eronder kan deze 5 tot 40 centimeter hoog maaien. Ook de spoorbreedte is aan te passen.

Of registreer je om te kunnen reageren.