Mechanisatie

Foto & video 842 x bekeken 1 reactie

New Hollands nieuwe T7, T8 en T9

New Holland presenteerde onlangs de nieuwe T7 T8 en T9-series. Alle modellen voldoen aan de Tier IV-emissie-eisen. Bekijk hier een korte impressie.

Foto

 • New Holland presenteerde onlangs in het Italiaanse Turijn de nieuwe T7 T8 en T9-series. Alle modellen voldoen aan de Tier IV-emissie-eisen. Op de voorgrond een T7, daarachter een T8.

  Tekst & foto's: Matthijs Verhagen

 • Ook de nieuwe T9-kniktrekkers werden getoond.

 • De nieuwe T7-serie bestaat uit de huidige T7000-serie en de zware modellen uit de T6000-serie. Deze laatste waren alleen te krijgen met een Range Command (Semi-Powershift) en een Power Command (Full Powershift). Daar komt nu een AutoCommand cvt-bak met twee mechanische groepen bij. De T6050, T6070, T6080 en de T6090 worden hierbij omgedoopt naar de T7.170, T7185, T7200 en T7210. De laatste drie cijfers van het typenummer geven het maximumvermogen in pk's (inclusief boost) weer.
 • De trekkers maken gebruik van SCR-techniek (Ad-Blue-toevoeging) om te voldoen aan de Tier IV-eisen. New Holland zag geen heil in uitlaatgasrecirculatie, de enige tegenhanger om Tier IV te behalen. De motortemperatuur loopt volgens de fabrikant dan te hoog op, waardoor extra koelpakketten nodig zijn. Ook bespaart het volgens New Holland geen brandstof en levert het geen extra vermogen op. • De T7-trekkers blijven leverbaar in een short- en long wheelbase uitvoering. De fronthef is wat aangepast en tilt nu meer. Ook kan de koper kiezen uit meer aftakastoerentallen (waaronder 1.000 eco).

 • De nieuwe motoren hebben een pittiger karakteristiek en lijken stiller. Sommigen zullen het kenmerkende geluid van de huidige Tier III-motoren misschien missen, anderen zullen de stillere motoren waarderen.

 • Om eventuele koudwatervrees voor het gebruik van AdBlue weg te nemen, levert New Holland zonder meerprijs een AdBlue tank van 1.000 l met een elektrische pomp bij iedere Tier IV-trekker.

 • New Holland toonde ook zijn nieuwe topserie, de T8. De trekkers volgen de huidige T8000-serie op en worden ook gebouwd in het Amerikaanse Racine. Toch zijn ze meer Europees dan de voorgangers.

 • De Cummins-motor maakte plaats voor een FPT (FiatPowerTrain, Iveco) Cursor 9. Deze motoren zijn bekend van de CX-combines en de kleinere FR-hakselaars. Ook worden ze gebruikt in Iveco-vrachtwagens. De motoren voldoen door middel van SCR-techniek aan de Tier-IV-normen.

 • Een tekening zegt vaak meer dan 1000 woorden; deze New Holland-mevrouw showt nog eens hoe de SCR-techniek werkt.

 • De SCR-unit zit aan de rechterzijde van de trekker, in een grote kast.

 • Voor het eerst sinds lange tijd levert New Holland ook weer een frontaftakas op de zware modellen. Belangrijk voor de Nederlandse markt. • De T8 heeft met 3,45 meter de langste wielbasis van alle trekkers. New Holland koos hiervoor vanwege het betere weggedrag.

 • New Holland levert geen SuperSteer voorassen meer op de T8-serie. In plaats daarvan is er een Dana Spicer-vooras. Als optie is deze ook geveerd te krijgen. De stuuruitslag is 55 graden.


 • De grotere motorkap valt direct op.

 • De luchtinlaat zit naast de uitlaat tegen de cabinestijl.

 • Bekend werk: De Sidewinder II-armleuning met Touchscreen-monitor en bedieningselementen zijn exact gelijk aan die van de huidige T7000-serie. Ook de gefixeerde bedieninghendel is bekend werk. De joystick rechts is programmeerbaar en bedient de hydrauliekventielen.


 • De bediening van de klimaatregeling is verschoven naar rechtsachter.


 • De Italiaanse veehouders en akkerbouwers maakten zich vorige week geen zorgen over een teveel aan neerslag.

 • Voor alle motoren geldt dat deze uit de eigen FPT (Fiat PowerTrain) fabriek komen. De Cursor-motoren in de trekkers worden al langer gebruikt in vrachtwagens van het Fiat-merk Iveco.

 • Bij de motorenfabriek, en overigens ook bij alle andere fabrieken van CNH en Fiat, is één duidelijke regel: je mag alleen binnen de fabrieksmuren parkeren als je privé in een auto van de Fiat-groep rijdt. Dat kan dus een Fiat, Lancia of Alfa Romeo zijn (voor de enkeling een Ferrari, Maserati of een merk uit de Chrysler-groep). Als je een ander merk auto hebt, moet je dus een stukje verder lopen naar je werk.

 • De nieuwe T9-serie kniktrekkers zijn onder andere verkrijgbaar met een smal en een breed chassis.

 • Met het smalle chassis blijft de trekker, ook met deze 900-banden, binnen de maximale breedte van 3,00 meter. Hierdoor is de trekker toegelaten op de Europese wegen.

 • New Holland bracht een bezoek aan Nederland om wat plaatjes voor de folder te schieten. Dat resulteerde in deze toch wel uitzonderlijke combinatie. (foto: New Holland)


  Bekijk hier ook de video van de onthulling.

Eén reactie

 • no-profile-image

  Westbrabander

  Ad Blue: Waar blijft de N uit de ureum die moderne trekkers en vrachtwagens bij de uitlaatgassen wordt toegevoegd? Kunnen we die niet op de een of andere manier als bemesting de grond in krijgen? Werkt het voor het milieu niet averechts, want het produceren van ureum kost erg veel energie? Of krijgen we als landbouw straks de rekening gepresenteerd als er straks meer Nitraat in het slootwater wordt aangetroffen (vooral langs autosnelwegen)?

Of registreer je om te kunnen reageren.