Mechanisatie

Foto & video 1254 x bekeken

Technische Kontakt Dagen 2010

Veel bouwmachines in actie op een 10 hectare groot beursterrein: dat is in het kort de TKD. De beurs is vooral gericht op de grond-, weg- en waterbouwsector.

Foto

 • De TKD (Technische Kontakt Dagen) is een tweejaarlijks evenement dat dit jaar op een 10 hectare groot demonstratieterrein in Barneveld gehouden wordt. De beurs is vooral gericht op de grond-, weg- en waterbouwsector. Ook voor loonbedrijven is de beurs dus interessant. Een aantal zaken maakt de TKD bijzonder. Zo zijn toegang en parkeren voor iedereen gratis en zijn veel machines in actie te zien. Ook kan er zelf gereden worden.
  Tekst: Matthijs Verhagen, foto's Hans Prinsen


 • Etec trekt aandacht met deze paars/roze graafmachine, al zal niet iedere stoere kraanmachinist hierin gezien willen worden.

 • Naast grondverzetmachines zijn er ook veel trekker-dumpercombinaties in actie te zien. Zo ook deze John Deere met Krampe-gronddumper. Deze laatste beschikt over een hydraulische hulpaandrijving op de eerste as. • Van dichtbij ziet dat er zo uit; een grote hydromotor in de wielnaaf drijft het wiel aan. • Veldhuizen wagenbouw heeft een behoorlijk vervaarlijk ogende kar op de stand staan. Deze is gebouwd om in combinatie met een Hoovertrak grote blokken te versjouwen op de nieuwe Maasvlakte. • Liebherr showt een nieuwe knikdumper. Bijzonder, want het merk bouwde niet eerder zulke machines.

 • Groot versus klein. • Ludo Pauwels debuteert met de Fliegl schuifdumper op de Nederlandse markt. Een impressie van deze dumper was eerder te zien op Boerderij.nl.


 • Veel trekkerfabrikanten zijn aanwezig met de zwaarste modellen, omdat deze natuurlijk het meest geschikt zijn voor het zware grondverzetwerk. Zo ook John Deere met deze rupstrekker.

Of registreer je om te kunnen reageren.