Mechanisatie

Foto & video 345 x bekeken

Agco-demonstratie in Oekraïne

Onlangs was er in Oekraïne een demo van het mechanisatiebedrijf Amacoint. Klanten en andere geïnteresseerden konden een stukje sturen met de nieuwste Challenger-trekkers en Sunflower-schijveneggen.

Foto

  • Onlangs was er in Oekraïne een demo van het mechanisatiebedrijf Amacoint. Klanten en andere geïnteresseerden konden een stukje sturen met de nieuwste Challenger-trekkers en Sunflower-schijveneggen.

    Foto's: Jeroen Roedema  • Deze challenger rupstrekker trekt een 45 feet (13 meter) Sunflower-schijveneg, de trekker had er weinig moeite mee.

  • Het resultaat van deze combinatie was beduidend beter dan dat van de wieltrekker met een smallere schijveneg (zie foto 1). Die trekker kon zijn vermogen niet goed kwijt, deels door de onervaren chauffeurs en deels vanwege de bandenspanning die aan de hoge kant was.

  • Achter de voorraadtank van deze Sunflower-zaaicombinatie bevindt zich een hefinrichting waaraan verschillende machines gekoppeld kunnen worden. Sunflower is een Amerikaans merk en onderdeel van de Agco-groep. De Challenger-wieltrekkers worden niet actief op de markt gebracht in West-Europa. Bij ons is de trekker te koop als MF 8600-serie

  • De pneumaat kan zowel op licht bewerkte (min till) als op onbewerkte grond (no till) ingezet worden.

  • Ook de zelfrijdende spuitmachines worden gedemonstreerd.

  • Deze Challenger-maiszaaimachine is technisch indentiek aan die van MF.

  • Het is een van de weinige gedragen machines op de demonstratie.

Of registreer je om te kunnen reageren.