Mechanisatie

Foto & video 452 x bekeken

New Hollands T7000 tussen T8000 en T6000

In Malaga organiseerde New Holland voor importeurs, dealers en journalisten praktijkdagen met de T7000-serie. New Holland verwacht veel van deze nieuwe serie, die de oude TM175 en TM190 op gaat volgen. De T7000-serie bestaat uit vier modellen: - T7030 (123 kW/167pk); - T7040 (134 kW/182 pk); - T7050 (145 kW/197 pk); - T7060 (157 kW/213 pk). Elk model heeft circa 35 extra (boost) vermogen dat vrijkomt bij aftakas of transportwerk. De T7040 en T7050 zijn de opvolgers van de TM 175 en 190. De T7060 vult het gat op dat er was richting de T8000. De T7030 sluit naadloos aan bij de nieuwe T6000, die afgelopen week is geïntroduceerd. Onderstaande foto’s zijn extra bij de rij-impressie die staat in Boerderij van 6 februari 2007.

Foto

  • Er was veel belangstelling voor de T7000. Van de voorganger, de TM, is bijna niets meer terug te vinden. De nieuwe motor is een stuk stiller dankzij het common rail-inspuitsysteem. Detail: het motorolie-verversingsinterval is verhoogd naar 600 uur. En dat met gewone olie.

  • De cabine maakt een strakke, opgeruimde indruk. Recht naar voren is het zicht onbelemmerd. De motorkap loopt breed uit. Dat maakt het zicht op de voorwielen minder goed.

  • Rechts van de bestuurder de hydrauliekventielen. De elektrisch-hydraulische versie laat zich erg makkelijk bedienen. Rechts daarvan de nog altijd stug schakelende aftakas-voorkeuzeschakeling. Daar ligt voor de New Holland-ingenieurs nog een uitdaging.

  • Bovenin het dak zit een dakraampje met daaronder een schuifje om het zonlicht op warme dagen te weren. Recht voor de chauffeur een degelijke, uitschuifbare hor.

  • In de rechterarmleuning zitten de belangrijkste zaken geïntegreerd zoals hef, handgas en hydrauliek. Met de kruishendel (optie) zijn maximaal acht dubbelwerkende ventielen bedienbaar. In de elektronische hydrauliekversie zijn de ventielen om te schakelen van de hendeltjes op de rechterconsole naar de kruishendel en omgekeerd. Met de command arm zijn de powershift, het kopakkermanagement en de hef te bedienen.

  • De achterspatborden zijn groter en krijgen in Nederland standaard spatbordverbreders. Bediening van hef en aftakas is goed bereikbaar, ook voor kleinere mensen.

  • Een andere interessante optie is de Intelliview II-monitor waarmee de belangrijkste trekkerfuncties instelbaar en controleerbaar zijn. Denk aan: hydrauliek, prestatiemonitor met actueel en cumulatief brandstofverbruik en instelling van kopakkermanagement. De Intelliview is tevens geschikt om Isobus-werktuigen te bedienen en in te stellen. Met een knop naast het powershiftdisplay is de monitor tevens te bedienen.

  • De motorkap is voorop één grote gatenkaas, al lijkt dat niet zo wanneer deze gesloten is. Allemaal bedoeld om veel lucht door de nieuwe koelers te laten gaan.

  • De koelers zijn dikker en hoger en er is onder de motorkap meer ruimte gecreëerd voor de luchtstroming. Dat moet ervoor zorgen dat de temperatuur onder controle blijft én houdt de olietemperatuur in de achterbrug 22 graden lager dan in de TM175 en 190.

  • De trekkers met 40-Eco transmissie krijgen standaard het fast steer-systeem mee. Door het indrukken van de binnenring van het stuurwiel, en vervolgens een kleine slag te draaien aan het stuurwiel, gaan de wielen supersnel van links naar rechts of andersom. Daarover binnenkort meer in Boerderij.

Of registreer je om te kunnen reageren.