Mechanisatie

Foto & video 1676 x bekeken

Nieuwe topper van Massey Ferguson

Het merk Massey Ferguson bestaat 50 jaar. De fabrikant greep dit jubileum aan om de pers alvast het toekomstige topmodel te tonen, een 268 kW (365 pk) trekker met cvt.

Foto

 • De MF wordt voorzien van een zescilinder Sisu-motor. De MF komt medio 2009 beschikbaar.

 • De cabine is een volledig nieuw ontwerp en heeft vier in plaats van zes stijlen.

 • Het front heeft hetzelfde stoere voorkomen als de onlangs geïntroduceerde 3600 compact-trekkerserie.

 • Het veersysteem lijkt op het QuadLink™-veersysteem, dat MF nu al toepast op de 7400-serie.

 • Het nieuwe toekomstige MF-topmodel is geen rode Fendt 936, benadrukt de fabrikant. Wel deelt de nieuwe MF componenten met de Fendt 936 Vario. Zo heeft de MF dezelfde continu variabele transmissie (cvt) en achterbrug die ook in de Fendt 936 Vario ligt.

 • Het getoonde showmodel is niet voorzien van een modelnummer. Of het model deel uitmaakt van een nieuwe topserie boven de huidige 8400-trekkerserie, of dat het een model uit een nieuwe serie in het zware segment is die de bestaande 8400-serie gaat vervangen, wil de fabrikant niet zeggen.

 • Het merk Massey Ferguson bestaat 50 jaar. In 1953 fuseerden de bedrijven Massey Harris en Ferguson samen tot het bedrijf Massey Harris Ferguson. In 1958 smolten de merken Massey Harris en Ferguson samen tot het merk Massey Ferguson (MF).

 • De MF 35 is de eerste echte roodgrijze MF-trekker. De 35 werd gebouwd van 1956 tot en met 1964. In 1958 transformeerde de grijze Ferguson 35 tot de Massey Ferguson 35. De spatborden en motorkap werden Massey Harris-rood en het chassis Ferguson-grijs.

 • MF organiseerde een geslaagde feestelijke bijeenkomst voor de Europese MF-dealers en de pers op de MF-fabriek in het Franse Beauvais. De fabrikant pakte uit met een vuurwerkshow met MF als middelpunt.

 • Een rondgang door de MF-fabriek in Beauvais. Jaarlijks worden er zo’n 19.000 trekkers gebouwd. Agco, het moederconcern van MF, wil de productie het komend jaar opschroeven naar 23.000 stuks.

 • Naast MF-trekkers worden in de fabriek ook gele Challengers en oranje Agco’s gebouwd voor de Noord-Amerikaanse markt. Hierboven de Challenger. In feite een MF, maar met een andere kleur, front en motorkap.

 • En de Agco. Deze heeft zelfs dezelfde front als de MF.

 • MF is wereldwijd een begrip. Hier een MF 475 uit Brazilië. Een degelijke, mechanische trekker zonder franje van 130 pk met 12 versnellingen vooruit en 4 achteruit. De aanwezige dealers merkten op dat er in Nederland, vooral bij veehouders, nog steeds behoefte is aan goedkope, degelijke trekkers, bijvoorbeeld voor schudden en voor de voermengwagen. Een dergelijke trekker zouden ze dus best kunnen verkopen. De trekker komt echter niet naar Europa, omdat deze niet is voorzien van een Tier III- motor.

 • En voor de hardcore MF-fan die geen bedrijf heef maar wel een gazon, is er altijd nog de MF-grasmaaier.

Of registreer je om te kunnen reageren.