Mechanisatie

Foto & video 1454 x bekeken

New Holland gaat opnieuw retro

De Boomer 8N komt van de ontwerper die ook tekende voor de Fiat retrotrekker en de New Holland H2O.

Foto

  • New Holland komt volgend jaar met een speciaal model op de markt: de Boomer 8N. Onder het klassieke uiterlijk schuilt moderne techniek. De trekker krijgt namelijk de nieuwe mechanische cvt-transmissie uit de Boomer. De speciale uitvoering is vooral ontworpen om het imago en de afzet van compacte New Holland-trekkers te verbeteren.

    Auteur: Matthijs Verhagen

  • New Holland zinspeelt op het romantiekgevoel dat mensen hebben bij het zien van oude trekkers, zoals de Ford 8N. De belangrijkste doelgroep voor de retro-trekker zijn dan ook Amerikaanse burgers die in het buitengebied wonen en wat grond rondom hun huis hebben. Uit onderzoek van New Hollands marketingafdeling blijkt dat deze groep vooral kijkt naar emotionele aspecten bij het kopen van een trekker.

  • De New Holland Boomer 8N en Ford 8N naast elkaar. De Ford 8N staat ook wel bekend als Ford Dearborn. Dit is de plaatsnaam waar de fabriek destijds stond. De Boomer 8N is geen beperkte oplage- of showmodel. De trekker gaat in serieproductie en komt in het voorjaar van 2009 op de Amerikaanse markt.

  • De koplampen bestaan uit led-lampen. Ook heeft de trekker straks een digitaal dashboard zoals je in een moderne trekker mag verwachten.

  • Zelfs de optionele voorlader is in stijl met een klassiek gebogen ontwerp.

  • Vergist u niet, onderhuids is de trekker zeer bij de tijd. De cvt komt uit de Boomer-trekker zoals die ook op de AgroVak stond. Zoals op de foto te zien is, werkt deze met een duwband en is vergelijkbaar met de Variomatic uit de DAF-personenwagens.

Of registreer je om te kunnen reageren.