Mechanisatie

Foto & video 7724 x bekeken

Verreikers op de Eurotier

Op Eurotier toonden leveranciers van laadapparatuur voor verreikers hun waar in een aparte hal. Hier belangrijkste nieuwtjes.

Foto

  • Nee, Storti is niet begonnen met de bouw van verreikers. Het Italiaanse Dieci heeft geen apart distributiekanaal om de landbouw optimaal te kunnen bedienen. Daarom heeft het in Duitsland samenwerking gezocht met voerwagenfabrikant Storti. Zo kan het dat de normaal gele verreiker nu in de nieuwe geelgrijze Storti-kleur te zien is.

    Tekst & Foto’s: Frits Huiden

  • Nog een bekende lader in een andere kleur is deze Weidemann 8080 CX120. Geel is de originele kleur van collega Kramer, voorheen Neuson Kramer, dat onder dezelfde Holding valt als Weidemann; die Holding heet overigens Wacker Neuson.

  • Faresin toont een zwaardere Compact-verreiker. De 7.30 Compact heeft een hefhoogte van 6,7 meter en tilt met 3.000 kilo 200 kilo meer dan de 6.28 Compact. Grootste verandering is echter dat de motor niet meer overdwars maar in de lengte ligt, en dat de kap samen met de giek lager naast de cabine ligt. Dat verbetert het zicht voor de bestuurder.

  • Een eveneens zwaardere toevoeging aan het bestaande gamma is de knikshovel 409 Agri van JCB. Deze weegt 5.820 kg en heeft een vermogen van 53 kW (75 pk). De standaardsnelheid is 20 km/uur, maar optioneel is een 40 km/uur-bak leverbaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.