Mechanisatie

Foto & video 875 x bekeken

Nieuwe Claas Disco maaiers

Machinefabrikant Claas toonde op een graanstoppel in het Hongaarse Bük-Fürdö de 3,80 meter brede Disco 3900 Contour-schijvenmaaier en de Disco 3100 FC Profil-frontmaaier.

Foto

  • Maaierfabrikant Claas heeft de schijvenmaaier-serie Disco Contour uitgebreid met de Disco 3900 Contour, een model van 3,80 meter breed. De Disco Contour zijn schijvenmaaiers met middenophanging en hydro-pneumatische vering aan de maaibalken. Deze serie is in augustus 2006 geïntroduceerd en bestond uit modellen van 2,60 meter, 3 meter en 3,40 meter breed.

  • Ingeklapt maakt de maaier een hoek van 115 graden. Het uiteinde klapt dus iets over het midden heen. Dit reduceert de transporthoogte iets, waardoor deze onder de 4 meter transporthoogte blijft.

  • Ook introduceert de fabrikant de Disco 2700 C Contour-maaier met kneusinrichting van 2,60 meter breed en de Disco 3100 C Contour-maaier met kneusinrichting van 3 meter breed. De C staat voor Conditioner (kneusinrichting). De zwadbreedte is via de hendel bovenop de maaier instelbaar.

  • Tevens introduceert Claas een vernieuwde frontmaaier type Disco 3100 FC Profil.

  • De frontmaaibalken zijn slepend geconstrueerd. Het trekpunt is laag uitgevoerd, zodat de maaibalk niet voorover getrokken wordt. De sleepinrichting van de maaibalk is geïntegreerd in het chassis van de maaier, dus niet via een bok die over de maaier reikt.

Of registreer je om te kunnen reageren.