Mechanisatie

Foto & video 657 x bekeken 1 reactie

Innovaties veehouderij

Stem op de beste innovatie en bepaal wie de winnaar wordt van de Boerderij Awards 2007. U kunt stemmen via de poll. U kunt ook mailen; dan maakt u kans op een videocamera! Er zijn drie categorieën: algemeen, akkerbouw en veehouderij. Boerderij reikt de Awards uit tijdens de werktuigenbeurs in Leeuwarden, op 17 december.

Foto

  • Agis introduceert het programma Cowmanager met FastFocus SensOren. Het gaat om een sensor in het oor die de temperatuur, oorbewegingen en het geluid van de koe registreert. Het managementprogramma trekt uit de verkregen gegevens conclusies over de toestand van de koe. Diverse soorten ziektes, het moment van afkalveren en de tochtigheid worden hiermee geregistreerd.

  • Autowater is een waterkraan voor in de melkstal die automatisch aan gaat zonder de kraan aan te raken. Een bewegingsensor activeert hem wanneer je de hand onder de kraan houdt. Hierdoor kun je een net schoongemaakte hand niet bevuilen aan kraanknoppen die daarvoor nog is aangeraakt met de vuile hand. De batterij moet 100.000 schakelingen meegaan.

  • Krone SafeCut is een maaischijfbeveliging tegen het losraken van maaischotels. Na een botsing kan immers een heftige onbalans ontstaan, de maaischijf losraken en zo een projectiel vormen. Wanneer de SafeCut een obstakel raakt breekt een spie onder de schotel en draait de schijf zichzelf omhoog. Hierdoor is hij buiten bereik van de andere maaischijven en kan dus minder snel afbreken. De spie is snel weer vervangen.

Eén reactie

  • no-profile-image

    C. Oostveen

    Een geweldige voortuigang in de rundveehouderij.
    Het zeer vroegtijdig kunnen constateren van een opkomende ziekte bij een melkkoe biedt ook de gelegenheid om daar in het beginstadium reeds met bestrijding te starten. Daadoor ook veel minder productieverlies

Of registreer je om te kunnen reageren.