Mechanisatie

Foto & video 480 x bekeken

Innovaties akkerbouw

Stem op de beste innovatie en bepaal wie de winnaar wordt van de Boerderij Awards 2007. U kunt stemmen via de poll. U kunt ook mailen; dan maakt u kans op een videocamera! Er zijn drie categorieën: algemeen, akkerbouw en veehouderij. Boerderij reikt de Awards uit tijdens de werktuigenbeurs in Leeuwarden, op 17 december.

Foto

  • Delvano heeft een nieuwe spuitboom met luchtondersteuning. Het bijzondere van het Bi-Air systeem is dat het zeildoek van de luchtzak geheel binnen de vakwerkconstructie van de boom blijft. Met twee ventilatoren is de boom tot 33 meter met Bi-Air te krijgen.

  • Het Lemken DuraMaxx ploeglichaam geeft volgens de fabrikant een 50 procent langere levensduur. De slijtdelen worden in het ploeglichaam gehaakt en hebben dus geen boringen en stansingen nodig. Daarom kunnen harde metaalsoorten worden gebruikt wat de levensduur vergroot. Het inhaaksysteem geeft bovendien een snellere wisseltijd.

  • Het Optie-Clean reinigingssysteem is bedoeld voor de New Holland CR 9000 Elevation maaidorsers. Opvallend is de tegenovergestelde beweging van de voorbereidingsbodem en zeven. Het geeft een hogere valtrap, agressievere reiniging en een lager trillingsniveau. Hierdoor bereiken de maaidorsers een hogere capaciteit.

Of registreer je om te kunnen reageren.