Mechanisatie

Foto & video 1633 x bekeken

Vette pech

Heeft u klein of wat groter machineleed op foto vastgelegd? Stuur deze dan naar de redactie van Boerderij.

Foto

  • Een valtra 6800 die tijdens het werken met een vlakraam in de sloot gleed. Met moeite kon de trekker uit de sloot worden gesleept. Foto van Robert Gerrits.

  • De aardappelrooier van loonbedrijf Nobel was volop in bedrijf op het land van Hans Noordermeer totdat de rooier kantelde en belande in de sloot. De beelden zijn van John Biert

  • Heeft u klein of wat groter machineleed op foto vastgelegd? Stuur deze dan naar de redactie van Boerderij.

  • Over de kop Keurig in het midden op het dijkje tussen Hasselt en Genemuiden trof de familie Borst deze Deutz-Fahr Agrotron trekker aan op zijn kop. Een stel jonge coureurs raakten op volle snelheid in een bocht de macht over het stuur kwijt, zo bleek later. Mede met dank aan de veiligheidscabine kwamen de knapen er zonder kleurscheuren vanaf, weliswaar hevig geschrokken. Bron Trekker en Werktuig.

  • Niet zomaar weer los In het Britse Kenilworth (ten zuiden van Birmingham) zit een silagewagen tot aan de bodem vast. Een maïshakselaar, een shovel en twee tractoren waren er nodig om de combinatie weer los te trekken. Bron: Farmers Weekly interactive.

  • Ik heb mijn wagen volgeladen... Luc Callemeyn kwam deze trekker en kipper tegen in Varsenare (Jabbeke) in België. Een klein beetje overladen denk ik. Eén voordeel, hij stond netjes aan de kant van de weg, aldus Callemeyn.

  • Door de bouwvoor gezakt Een droog bovenlaagje is niet altijd stevig genoeg om zware machines te dragen. Nadat eerst de spit-zaaicombinatie van de werktuigenvereniging Zweelo (Dr.) kwam vast te zitten, overkwam dat kort daarna de toegesnelde collega van loonbedrijf Kuper uit Klazinaveen. In de slootkant wachten de chauffeurs op werkelijke hulp.

  • Zo, de tank is vol dus we kunnen weer gaan injecteren, althans dat was de bedoeling! Na een hard gekraak begaf de mestput het en lag de injecteur half in de gierkelder. De gier moest weer terug in de kelder en een grote kraan takelde het hele spul aan de kant bij fam. van Maanen uit Renswoude.

  • Grond niet droog genoeg De grond is lekker droog om mest te rijden, dacht een boerin uit Tinte (Z-H.). Helaas was het nog niet droog genoeg.

Of registreer je om te kunnen reageren.