Mechanisatie

Foto & video 1353 x bekeken

Fabrikant Genie brengt nieuw verreikertype

Fabrikant Genie brengt voor de landbouw een nieuw verreikertype op de markt, de Terex Agrilift 737. Boerderij reed met de eerste in Nederland. Hieronder extra foto's van deze nieuwkomer, die horen bij de rijimpressie die komende week in Boerderij staat.

Foto

  • Zo ziet de verreiker er over enkele weken uit: de naam Terex verdwijnt en maakt plaats voor de originele naam Genie. Tegelijk krijgt de verreiker een mintblauwe kleur.

  • In een mum van tijd schuift de giek uit tot een hoogte van ruim 7 meter. Via een raampje in het dak blijft de bak zichtbaar.

  • De Terex-verreiker maakt gebruik van een bijzonder luchtfilter. Het filter ligt in een kleine lade en is makkelijk, snel en zonder gereedschap te verwijderen.

  • Links van het stuur enkele tuimelschakelaars en de draaiknop voor voorwiel-, vierwiel- of hondegangbesturing. De tuimelschakelaars hier zijn voor inschakelen aftakas, elektrische bediening van twee hydraulische ventielen achter, transportbeveiliging en de automaatschakeling powershift.

  • Links en rechts van de kruishendel zitten twee hendeltjes waarmee de driepuntshef wordt bediend. Via de linker gaat de hef omhoog of omlaag. Met de rechter stel je de maximale hefhoogte in. Meer hefinstellingen zijn er niet. Op deze foto is ook de rode veiligheidsknop van de kruishendel zichtbaar. Die moet altijd ingedrukt zijn om ermee te werken.

  • Op het rechterdisplay zijn de belangrijkste functies afleesbaar zoals toerental en rijsnelheid. Rechtsvoor een waterpas. Een instrument dat vooral in de bouw veel wordt gebruikt.

Of registreer je om te kunnen reageren.