Redactieblog

3052 x bekeken 2 reacties

Impulsaankoop

Een impulsaankoop. Dat is nog snel even een Mars kopen bij het afrekenen van een tank benzine. "Deze er ook bij." Bij een impulsaankoop denk je niet direct aan investeringen van tientallen duizenden euro's. En toch viel het woord bij Zuidberg Tracks vorige week.

Inmiddels zijn er weer zonnige dagen maar na de extreme regenval vorige week liep het bij hen ineens storm met aanvragen voor rupsonderstellen. Veel loonwerkers wilden nog snel hun rooier of hakselaar op rupsen zetten. Vooral in Noord-Frankrijk, België en Zuid-Nederland.
Een set voor een vooras van een rooier of hakselaar kost echter 60.000 euro. Voor de achteras van een zware trekker is dat al snel 20.000 tot 40.000 euro. Wat op voorraad is en wie een courante machine heeft, kan binnen enkele dagen geholpen zijn. De rest moet wachten.

Goed om te zien dat het deze loonwerkers waard is om veehouders en akkerbouwers toch nog te kunnen helpen. De schade van een verloren oogst is groot. En op kapot gereden grond door geweld aan zwaar slepend en gravend materieel zit ook niemand te wachten. De loonwerker behoudt daarbij op rupsen omzet, omdat hij uren kan blijven maken en misschien ook meer rekent. Dat het handiger is om minder adhoc te investeren qua onderhandelingspositie en levertijd, is duidelijk. Een rupsonderstel is immers iets dat ook onder minder extreme omstandigheden voordelen biedt, als de klant het ook wil zien.

Voor wie nog even moet of wil wachten met de aankoop van een rupsonderstel: er komt een alternatief. Op de Agritechnica toont Mitas een bandconcept dat het midden houdt tussen een rupsonderstel en een band.

Laatste reacties

  • ed12345

    Frits ik wet niet of je dit impuls mag noemen een droge zomer en 60.000 euro denk ik toch dat loonwerkers dat eigenlijk liever niet hadden uitgegeven

  • trekker123

    In Rusland zeggen ze dat je in de zomer je slee in orde moet brengen. Als je na een droge zomer opeens á la minuut besluit een stel rupsen te kopen wanneer het een keer flink regent dan is dat geen uitgedachte lange termijn strategie maar een impuls aankoop. Eigenschap van impulsaankopen is dat je er achteraf nog wel eens spijt van krijgt. Hopelijk is dat bij deze loonwerkers niet het geval. Want bij de klanten in rekening brengen gaat niet meevallen. Vooral niet wanneer de collega er op banden weer behoorlijk doorheen komt.

Of registreer je om te kunnen reageren.