1429 x bekeken laatste update:15 feb 2012

Underhaug stopt met aardappeltechniek

Het Noorse Underhaug, onderdeel van het TKS-concern, stopt met de productie van aardappelrooiers en poottechniek.

TKS kocht in 2004 de voormalige Underhaug- fabriek van de Kverneland-groep, en in 2006 ook de Underhaug-merkrechten. Nu heeft TKS het bedrijfsonderdeel dus te koop staan. Op dit moment worden de laatste machines geassembleerd. Sinds de crisis van 2008 herstelde de markt wel, maar de ongunstige wisselkoers verhinderde een echt herstel. Underhaug bouwde vooral machines voor exportmarkten, en door de sterke Noorse munt stegen deze machines voor de buitenlandse klanten in prijs. Underhaug kon deze prijsstijging niet volledig doorberekenen. Hierdoor maakte het bedrijf onvoldoende marge op de vaak klantspecifiek gebouwde machines.

 

TKS zelf, fabrikant van onder andere voerrobots, draait wel goed. Ook de productie van Underhaug-zaaimachines blijft gewoon doorgaan.

Of registreer je om te kunnen reageren.