Redactieblog

596 x bekeken laatste update:15 feb 2012

Kisten boven elkaar kantelen

Offringa komt met een dubbele kistendraaier, waarbij de kisten boven elkaar kantelen.

Offringa in Creil (Fl.) introduceert op de mechanisatietentoonstelling in Lisse (Z.-H.) een bijzondere dubbele kistenkantelaar. Door de kisten boven elkaar te laten draaien, neemt de kantelaar minder ruimte in. Deze kan daardoor in een koelcel staan. Bovendien hoeft de heftruck minder zijdelingse bewegingen te maken ten opzichte van een dubbele kantelaar naast elkaar. De kantelaar bestaat uit Offringa's Airotator onder met een standaard kantelaar daar bovenop geschroefd. Het onderste deel is met elke kantelaar te combineren.

 

Zowel de kantelaar onder als boven schuift na het plaatsen van de kist 30 tot 40 centimeter naar achteren. Hierdoor kunnen de draaiende kisten de heftruck niet raken Er is zo min mogelijk elektronica in de kantelaar verwerkt. Schuif en afdichtende kleppen zijn hydraulisch aangedreven. De kantelaars zijn aan beide zijden elektrisch aangedreven met softstart en PLC-besturing.

Of registreer je om te kunnen reageren.