Commentaar

352 x bekeken

Snelheidscontrole

Op de tweede dag komt de trekkertest pas goed op gang.

Op de foto monteert Andrew Pearce, de techniekredacteur van Farmers Weekly, een gps-meetinstrument op de Claas Celtis. Hiermee controleert hij onder meer de werkelijke rijsnelheid tijdens de transporttest met een 12 tons kipwagen.
De ervaring leert dat de digitale snelheidsmeters in de trekkers wel een grote nauwkeurigheid suggereren, maar dat lang niet altijd waarmaken. In de praktijk is een betrouwbare snelheidsweergave wel zo handig, bijvoorbeeld voor een juiste dosering tijdens het kunstmest strooien. Van de Celtis bleek de snelheidsmeter met slechts een halve kilometer per uur verschil vrij nauwkeurig. Ook haalde de trekker de beloofde maximale rijsnelheid van 40 kilometer per uur.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.