Commentaar

1831 x bekeken 5 reacties

Massey Ferguson 5455 : sterke trekker voor ploegwerk

Op de vierde dag van de trekkertest wordt regen voorspeld. Daarom besluiten wij vandaag zo veel mogelijk de veldwerkzaamheden af te ronden

Op de vierde dag van de trekkertest wordt regen voorspeld. Daarom besluiten wij vandaag zo veel mogelijk de veldwerkzaamheden af te ronden: ploegen, kopeggen en cultivateren. Tijdens het ploegen kunnen de budgetmodellen van zowel Claas als Massey Ferguson verrassend goed overweg met de zware vierscharige Rabewerk-ploeg. Vooral de Massey Ferguson 5455 trekt de ploeg dapper omhoog tegen de steile Duitse heuvels. Alleen heeft zijn diepteregeling soms moeite om de contouren van het veld te volgen.
Bergopwaarts tilt de hef de ploeg soms helemaal uit de bodem waarop de trekker meteen gaat steigeren, zoals Andrew Pearce op de foto demonstreert. De Massey Ferguson 5455 heeft namelijk als enige van de vier testtrekkers een diepteregeling met sensoren in de topstangbevestiging in plaats van in de onderste trekarmen. Het probleem blijkt overigens eenvoudig te verhelpen door de mixknop van de trekkrachtregeling meer op positieregeling in te stellen en de ploeg meer op het steunwiel te laten lopen. Alleen verlies je zo wel aan gewichtsoverdracht van de ploeg op de trekker. Maar gelukkig is de kleigrond vandaag nog niet doorweekt en hebben de wielen voldoende grip.

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Fam. Bakker

  Luxere MF series (de MF6400serie bijvoorbeeld) hebben hun trekkracht sensoren wel aan de trekstangen. Heeft trekkracht sensoren in de topstang-bevestiging behalve nadelen ook voordelen? Is het mischien goedkoper? MF zal wel niet voor niets trekkracht sensoren in de topstang hebben zitten bij zijn goedkopere 5400 serie. Er moeten toch ook voordelen aan zitten anders doe je dit er als trekkerfabrikant niet op toch.

 • no-profile-image

  Jasper

  Deze diepteregeling is niet erg handig

 • no-profile-image

  Wim Harteveld

  Het "probleem" van de diepteregeling is beter op te lossen. Deze relatief kleine trekker voor een zware ploeg is in deze combinatie te licht op de vooras. Door een set extra frontgewichten wordt de trekker stabieler en wordt de reactie van diepteregeling rustiger, waardoor de trekker nog beter presteert.

 • no-profile-image

  Fam. Bakker

  Hoezo; word het niet eens tijd dat MF de trekkracht sensoren uit de topstang haalt. Je kunt je beter afvragen waarom MF dit weer heeft ingevoerd. Onze MF 3085 uit '94 heeft namelijk wel gewoon trekkracht sensoren aan de trekstangen.

 • no-profile-image

  Fam. Zuurbier

  Word het niet eens tijd dat MF de trekkracht sensoren uit de topstang haalt. Dit is toch achterhaalt.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.