Commentaar

487 x bekeken

Leuke noviteiten op Zuidlaren

Deze PM-systeemtrekker is een van de verrassingen de komende week op de landbouwwerktuigenbeurs in Zuidlaren.

De trekker heeft onder meer een S-Matic CVT van ZF en een 112 kW Sisu-motor. In de cabine kan de stoel inclusief stuurconsole en pedalen 180 graden draaien.
Zo kan de rijder in beide rijrichtingen even gemakkelijk werken. De PM-systeemtrekker is een van de vele noviteiten die de Nederlandse landbouwers volgende week voor het eerst in het echt kunnen bekijken. Bijna elk trekkermerk heeft nieuwe modellen in zijn showroom staan. En er zijn altijd wel weer kleine verrassingen te zien van eigen bodem, meestal afkomstig van handige en innovatieve mechanisatiebedrijven.

Dus ook ik reis maandag met plezier naar Drente, ondanks dat ik recent op de immense beursvloer van de Agritechnica in Hannover heb rondgezworven, de grootste en meest vooraanstaande landbouwmachinebeurs ter wereld.

Zuidlaren is een overzichtelijke beurs met een ongedwongen sfeer, waar bovendien de consumpties niet schandalig duur zijn. Wanneer je met de auto langs de Prins Bernhard Hoeve rijdt, zakt je de moed niet meteen in de schoenen, zoals mij telkens overkomt als vanaf de snelweg het 14 hectare tellende beursterrein in Hannover in beeld komt.
Ik zal het knusse Zuidlaren gaan missen, want de werktuigenbeurs zal er na komende week nooit meer plaatsvinden.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.