Foto: Krone MechanisatieAchtergrond

Swadro met dynamische rotorontlasting

Krone introduceert een nieuwe optie voor op de Swadro 1400 Plus-vierrotorharken: een dynamische rotorontlasting.

De dynamische rotorontlasting is voornamelijk bedoeld voor bergachtige gebieden. In Nederland kan deze optie interessant zijn in minder draagkrachtige bodems.

De dynamische rotorontlasting kan in Nederland een interessante optie zijn in minder draagkrachtige gebieden. - Foto: Krone

De dynamische rotorontlasting kan in Nederland een interessante optie zijn in minder draagkrachtige gebieden. – Foto: Krone

Bijzonderheid: de vierrotorhark met middenafleg is in werkbreedte verstelbaar, namelijk van 11 tot maximaal 13,5 meter. De buitenste rotoren oefenen druk uit op de bodem, en die druk hangt dus af van de werkbreedte (kracht x arm). Wie de werkbreedte aanpast, zou eigenlijk ook de veerontlasting van die buitenste rotoren moeten aanpassen. Op de huidige machines kan dit handmatig met een draaispindel.

Met deze nieuwe optie gaat dit via een hydraulische cilinder die de ontlastingsveren voorspant. Dit gaat automatisch, op basis van de werkbreedteverstelling. Maar het kan ook handmatig. Zo verplaats je druk van de rotor naar het wielstel en de trekker.

Deze optie is leverbaar op de Swadro 1400 Plus. De meerprijs bedraagt € 2.660.

Beheer
WP Admin