Foto: FPT Industrial MechanisatieAchtergrond

Motorenfabrikant FPT belooft V20 voor hakselaars

910 pk uit een V20-motor. Die belofte doet FPT. De fabrikant presenteerde zijn nieuwe topmodel op de Conexpo-beurs in Las Vegas.

Zoveel gebundelde kracht lijkt bij uitstek geschikt voor de grotere maten hakselaars.

De nieuwe V20 van FPT levert maximaal 910 pk.

De nieuwe V20 van FPT levert maximaal 910 pk.

De nieuwe Fase V-motor haalt met een commonrail-injectiesysteem 910 pk (669 kW). De 20 staat voor de motorinhoud in liter, want het gaat hier om een compact gebouwde achtcilinder. Daarbij staan de cilinders in 90 graden V-vorm opgesteld. Het maximale vermogen bereikt hij bij een toerental van 1.800 per minuut. Het maximale koppel bedraagt 4.100 Nm bij 1.500 toeren. De 2.200 bar commonrail en de ECU (Elektronische Controle Eenheid) kennen we al van de Cursor-motoren van FPT.

Het blok is compact gebouwd. Voor de hand liggende landbouwtoepassing: hakselaars.

Het blok is compact gebouwd. Voor de hand liggende landbouwtoepassing: hakselaars.

Volgens de fabrikant is het prima voor elkaar met de verhouding van kracht tot gewicht. Die ratio zou 13% beter zijn dan het gemiddelde van de concurrentie met twaalf cilinders. Het is tegelijk de meest compacte motor in zijn klasse: gunstig om in te bouwen en gewichtsbesparend.

Ook aan gebruiksvriendelijkheid is gedacht: olie- en luchtfilters en koeling zitten aan de voorkant. Zo zijn ze goed toegankelijk bij een geopende motorkap.

Logo van de V20 van FPT.

Logo van de V20 van FPT.

Beheer
WP Admin