Foto: GKB Machines MechanisatieAchtergrond

Infill-Remover haalt rubberkorrels weg

Met de Infill Remover van GKB Machines verwijdert de beheerder van kunstgrasvelden eenvoudig ongewenste rubberkorrels. De nieuwe machine is een omgebouwde Cobinator.

Afgelopen maanden doken regelmatig nieuwsberichten op over mogelijk giftige rubberkorrels op sportvelden. En dat voetballen op een dergelijk veld niet veilig zou zijn. Of die rubberkorrels nu wél of niet giftig zijn, GKB Machines speelt er slim op in. Het bedrijf ontwikkelde de Infill Remover. Met dit apparaat haal je rubberkorrels uit een sportveld.

De Infill-Remover verwijdert ongewenste rubberkorrels direct in een big bag. Daarna kan de beheerder een nieuw substraat strooien. - Foto: GKB Machines

De Infill-Remover verwijdert ongewenste rubberkorrels direct in een big bag. Daarna kan de beheerder een nieuw substraat strooien. – Foto: GKB Machines

In feite bouwde GKB een Combinator (die een zode verwijdert voor vernieuwing) om. De freesrotor maakte plaats voor een borstel. De machine is er in vier breedtes (1,20 tot 2,40 meter) en afhankelijk van hoe oud het veld is, rijd je zo’n 800 à 1.000 meter per uur. Voor een 1,60 meter brede variant hoort ongeveer 45 pk.

Het ombouwen van een Combinator kost zo’n € 2.000 à € 3.000. Een Infill Remover zelf kost zo’n € 20.000 tot € 25.000. GKB Machines is gespecialiseerd in machines voor onderhoud van sportvelden.

Beheer
WP Admin