Mechanisatie

Achtergrond 3759 x bekeken 4 reactieslaatste update:13 mei 2015

Struik overtopfrees

Wieringerwerf (N.-H.) - De Struik overtopfrees heeft een unieke eigenschap: hij draait tegen de rijrichting in en gooit de grond omhoog en naar achter tegen een spijlenrek aan.

De Struik overtopfrees zorgt ervoor dat de grond gescheiden wordt. Het spijlenrek scheidt het opgeworpen materiaal als een zeef. Gewasresten en grove kluiten komen onder in de teeltlaag terecht, en de fijne grond komt boven. Dit resulteert in een perfect zaaibed, vrij van kluiten, gewasresten en stenen.

Door deze werking is het mogelijk om al vroeg in het voorjaar onder vochtige omstandigheden een vruchtbaar zaaibed te bereiden. Door de grote rotordiameter, de speciale stand van de haken en de ideale rotortoerentallen (308, 357, 386 of 474 tpm) levert de overtopfrees perfect freeswerk met een gering benodigd vermogen. Er ontstaat geen freeszool, en doordat de haken in wildverband staan verplaatst de frees de grond niet.

De kettingkast aan de zijkant is smal, waardoor de freesbanen goed aansluiten zonder geulen of ruggen. De ver naar achteren doorlopende zijplaten en zware achterkleppen houden de grond goed opgesloten, wat mooi, vlak freeswerk oplevert. Uiteraard zijn vele accessoires en opties voorhanden, zoals een verkruimelrol, aanaardkap, bedvormer of een diabolorol. De prijs komt op €26.000 exclusief btw. Struik heeft ook een mooi filmpje op de site gezet, klik onderaan op het filmstrookje.

Foto

 • Struik overtopfrees
 • Struik overtopfrees
 • Struik overtopfrees

Laatste reacties

 • ed12345


  Lely had een vergelijkbaare frees al 40 jaar  terug compleet met spijlen om zode en grof spul onderin te krijgen

 • pinkeltje


  De geschiedenis herhaalt zich....

 • Noordam2


  kostte heel veel energie!

 • pemus2


  Ik heb in 1977 al met een overtop frees van Lely gewerkt, de ruggen waren erg groot.Na een fikse regenbui sloeg de grond helemaal dicht.Na 1 jaar niet meer gebruikt.

Of registreer je om te kunnen reageren.